Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,44 Ft
Euró
394,85 Ft
Font
462,13 Ft
Bitcoin
62,453 $

Hiába győzködték Xavit, nem hajlandó a Barcelonánál folytatni

Korábban is elmondta, most újból megismételte, szilárd és megváltoztathatatlan az elhatározása.

MTI/EPA/Andreu Dalmau
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Xavi még január végén, a kupakiesést és a Villarreal ellen elszenvedett vereséget követően jelentette be, hogy a szezon végén távozik a Barcelona kispadjáról. Mint akkor fogalmazott, csapata feszülten játszik, távozásával pedig felszabadulhatnak. Úgy látszik, ez már korábban bekövetkezett.

A Barcelona ugyanis Xavi bejelentését követően ha nem is topformába lendült, de sokkal jobban kezdett teljesíteni, mint az azt megelőző időszakban. Ha a bajnoki címre ez nem is lesz elég – a Real Madridtól még mindig nyolc pont a lemaradásuk -, a bukdácsoló Gironát még bőven beérhetik. Soron kívül Változékony időnk lesz szerdán, néhol jégdara és hózápor is lehet

A Barcelonának a következő napokban a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is bizonyítania kell, a vezetőség pedig a spanyol sajtóhírek szerint megpróbálta maradásra bírni a katalánok edzőjét, Xavi azonban nem állt kötélnek, kitart döntése mellett – adta hírül Fabrizio Romano átigazolási guru.

Xavi továbbra is kritikusan vélekedik a Barcelonáról, a Napoli elleni idegenbeli 1-1 után úgy vélekedett, hogy nem volt elég érett a csapat játéka, korábban pedig azt nehezményezte, hogy a klubnál nem értékelik kellőképp a munkáját, és nem élvezi az ott töltött mindennapokat.

„Két és fél év telt el, és úgy érzem, hogy nincs megfelelő kompenzáció azért, hogy a Barca edzője vagyok” – mondta korábban. A történtek ellenére azonban abban bízik, hogy jól zárják a szezont: „Az osztályzatokat a szezon végén osztják ki”.