Clouds
21 Budapest
Dollár
344,43 Ft
Euró
369,39 Ft
Font
428,66 Ft
Bitcoin
25,796 $

A Barcelona elnöke további eurótízmilliókat spórolna a fizetéseken

Fotó: unsplash
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Joan Laporta 70 millió eurónyi bércsökkentést tervez 2023-ra.

A klub anyagi helyzete továbbra is meglehetősen bizonytalan, ezt erősíti meg Joan Laporta nyilatkozata is, aki elmondta, hogy az erőfeszítések ellenére is további megszorításokra lesz szükség.

Soron kívül Földrengés volt Horvátországban

Laporta szerint egyes szerződések esetében 300-350 milliós túllépést tapasztaltak, melyeket nyárra 175 millió euróval csökkentenének. Ehhez további 70 millióval kellene megvágni a fizetéseket – írja a 90min.com.

„Továbbra is meghaladják a limiteket a fizetések, ez pedig sokba kerül a klubnak, a La Liga pedig szigorúbb szabályokat tervez bevezetni. Minden alkalommal, amikor leküzdünk egy akadályt, a La Liga megváltoztatja a feltételeket” – mondta.

Ez azért is problémás a Barcelona számára, mivel így az eltervezett igazolásokat nem tudják véghez vinni, ráadásul több ígéretes játékost is el kell adniuk, hogy stabilizálják a klub anyagi helyzetét.

A Barcelona a nehézségek ellenére is magabiztosan vezeti a La Ligát, ugyanakkor óriási érvágás, hogy a Bajnokok Ligájában az elmúlt két szezon egyikében sem sikerült a továbbjutás.