Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

LaLiga-elnök: a Barcelona számára Haaland és Mbappé szerződtetése is álom marad

Fotó: MTI/EPA/NTB/Beate Oma Dahle
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Javier Tebas, a LaLiga elnöke egyenesen “lehetetlennek” nevezte, hogy a Barca képes lenne megszerezni olyan játékosokat a következő szezonban, mint Haaland, vagy Mbappé.

Az ESPN jelentése szerint Javier Tebas, a LaLiga elnöke nem rejtette véka alá véleményét és kendőzetlen őszinteséggel jelentette ki, esélytelennek tartja, hogy a Barcelona képes legyen leigazolni olyan neveket, mint Erling Haaland és Kylian Mbappé.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

Az elnök ezt a Barca nyilvánvaló anyagi helyzetére való tekintettel jelentette ki, miközben Haaland ügynöke, Rafaela Pimenta arról beszélt, hogy a norvég klasszisnak “van kulcsa az ajtóhoz”, vagyis akkor távozik a Manchester Citytől, amikor csak kedve tartja.

Tebas már korábban is arról beszélt, hogy szívesen látná Haalandot és Mabppét s spanyol élvonalban játszani, s amikor arról kérdezték, hogy ez jó hír-e a LaLiga számára, úgy nyilatkozott:

“Remélem, hogy így lesz. De ez a két játékos most csak a Real Madridhoz jöhetne, mert a Barcelona jelenlegi anyagi helyzete nem teszi lehetővé, hogy a Barcelona ilyen típusú játékosokhoz jusson. Sok mindennek kellene megváltoznia anyagilag a Barcelonánál ahhoz, hogy a következő szezonban ilyen játékosokért versenyezhessenek, olyan sok mindennek, hogy én ezt lehetetlennek tartanám.”

A tavaly novemberben visszavonult Gerard Pique, az Atletico Madridhoz igazoló Memphis Depay és a Sporting Lisszabonhoz igazoló Hector Bellerin távozása ellenére a bajnokságot vezető Barca a LaLiga pénzügyi fair play szabályai miatt nem tudott játékost szerződtetni a januári átigazolási időszakban.