Clouds
21 Budapest
Dollár
368,25 Ft
Euró
394,86 Ft
Font
452,11 Ft
Bitcoin
28,058 $

360 milliárd forintnyi összeget költöttek a Premier League klubjai egy hónap alatt

Manchester, 2021. május 24. A Manchester City játékosai ünnepelnek a bajnoki trófeával, miután az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság utolsó idénybeli mérkõzésén 5-0-ra gyõztek az Everton ellen Manchesterben 2021. május 23-án. A Manchester City négy év alatt harmadszor nyerte meg a Premier League-et. MTI/EPA/Peter Powell
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A La Liga mindeközben csalást kiáltott, Javier Gomez igazgató számokkal támasztotta alá a vádakat.

Rekordot jelentő összeget, mintegy 815 millió fontot költöttek a Premier League klubjai az idei téli átigazolási időszak során a Deloitte Sports Business Group elemzése szerint – írja az ESPN.

Soron kívül Tavaszi nap-éj egyenlőség: hétfőn késő este megkezdődik a csillagászati tavasz

A legtöbbet a 10. helyen álló, új tulajdonosi körrel rendelkező Chelsea fordította átigazolásokra, a teljes összeg csaknem 37%-át, ami magasabb, mint a LaLiga, a Serie A, valamint a Ligue 1 összes klubjának együttes téli igazolási költsége.

A LaLiga elnöke, Javier Tebas a Twitteren osztotta meg azt a videót, amin Javier Gomez igazgató számokkal igazolja, hogy a Premier League milyen szinten költekezik a spanyol bajnoksággal összehasonlítva.

“A LaLiga gazdasági ellenőrzése miatt a spanyol klubok kevesebbet költenek, mint a Premier League-ben. Magyarázzuk el, hogy mi áll emögött. A valóság az, hogy a LaLigánál az a fő cél, hogy a klubok annyit költhessenek, mint amennyi a bevételük.”

„Az igaz, hogy a részvényesek is támogathatják a klubot, de csak bizonyos határokon belül. A Premier League-ben ez nem így működik” – tette hozzá. „Az elmúlt öt szezonban az angol bajnokság első- és másodosztályában 3,5 milliárd eurót fektettek be a részvényesek, ugyanebben az időszakban a spanyol bajnokságban csupán 450 millió eurót” – közölte.

„Véleményünk szerint ez csalás, mert lehúzza a többi ligát. Követeljük, hogy az UEFA vezessen be egy új gazdasági szabályozást, amely megakadályozza ezt az aránytalanságot, és szankcionálják azokat a klubokat, melyek ezt nem tartják be.”