Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,888 $

Baranyi Krisztinát választották a Magyar Kétfarkú Kutyapárt budapesti listavezetőjének

Baranyi Krisztina, Budapest IX. kerületének polgármestere az MKKP fővárosi listavezetőjévé választása után is kijelentette, hogy továbbra is függetlenként kíván politizálni.

...svg content...Fotó: Baranyi Krisztina (független) ferencvárosi polgármester felszólal a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2024. február 28-án. MTI/Balogh Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Baranyi Krisztina a közösségi médián keresztül jelentette be, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt budapesti listavezetője lett, egyben hozzátette, számára ez többnyire kényszer, hiszen csak így érhette el, hogy a következő ciklusban is a Fővárosi Közgyűlés tagja legyen.

Szeretnék a következő ciklusban is a Fővárosi Közgyűlés tagja lenni. Az, hogy ehhez pártlistán kell szerepelni, nekem kényszerpálya, a megváltozott szabályok miatt csak így kerülhetek be újra.

Ha úgy tetszik, pénzdarabot is feldobhattam volna, hogy melyiket választom három párt felkérése közül.Fontos, hogy a kerületemet képviselni tudjam a fővárosban, és tényleg mindhárom párt részéről őszinte támogatást, jóindulatot és segítséget tapasztaltam.  Bármelyik listán szívesen bemennék, de egyszerre csak az egyiken tudok.

Ez viszont nem jelent pártelköteleződést, tehát nem fogok versenyezni senkivel. Ugyanúgy független polgármester maradok, ahogy eddig, és a saját meggyőződésem szerint szavazok, ahogy korábban is tettem.

Egyik politikai erő sem kért ennek ellenkezőjére, nincs kötelező szavazási magatartás. A három felkérés közül a Magyar Kétfarkú Kutya Párt listavezetői ajánlatát választottam. Ferencvárosnak közvetlen képviselete lesz a Budapest-politikában„, írta.

Az MKKP budapesti listáján Baranyi mellett Kovács Gergely, a párt társelnöke és XII. kerületi polgármesterjelölt, Döme Zsuzsanna társelnök, illetve Nagy Dávid pártigazgató és IV. kerületi polgármesterjelölt is helyet kapott.

Az MKKP körül mostanában az átlagosnál nagyobb mozgolódás figyelhető meg. Legutóbb például arról kellett hírt adnunk, hogy a XII. kerületben hiába nyert Kovács Gergely az ellenzéki előválasztáson, a Demokratikus Koalíció és a Magyar Szocialista Párt is indít ellene egy jelöltet, ami Kovács és a Momentum elnöke, Donáth Anna szerint is a Fidesz malmára hajthatja a vizet.

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.