Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,290 $

Tovább megy az adok-kapok a DK és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt között

A hegyvidéki előválasztás eredményei tovább mélyítették a két ellenzéki párt közötti ellentéteket.

...svg content...Fotó: Aláírásgyűjtés Dobrev Klára, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője (b) és Niedermüller Péter a DK erzsébetvárosi polgármesterjelöltje, jelenlegi polgármester számára a választási kampány kezdőnapján a Garay téren 2024. április 20-án. MTI/Lakatos Péter
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

A Demokratikus Koalíció és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt közötti konfliktus tovább gyűrűzik, miután a hegyvidéki előválasztáson az MKKP társelnöke, Kovács Gergely nyert. A DK helyi szervezetének elnöke, Élő Norbert ugyanis bejelentette, nem támogatja Kovács jelöltségét, így beállni sem hajlandó mögé, noha korábban ebben egyeztek meg az ellenzéki pártok.

Élő Norbert szerint utóbbi megállapodás ráadásul csak az MKKP és a Momentum között született, ahhoz a DK-nak semmi köze, így semmi akadálya annak, hogy pártja külön is megmérettesse magát. Ezzel Élő Norbert egyfajta fenyegetéssel reagált Kovács győzelmére, miszerint ha nem kerül fel a kompenzációs listára, akkor ő is elindul a választáson.

A nézeteltérés odáig fajult, hogy a helyi szervezeten túl a DK országos szervezete és a Momentum elnöke, Donáth Anna is bekapcsolódott a vitába, aki az előválasztások tiszteletben tartásának fontosságát hangsúlyozza. Donáth közösségi oldalán közzétett bejegyzésében arról írt, hogy az előválasztás eredményeinek figyelmen kívül hagyása hibás lépés, ami a Fidesz érdekeit szolgálhatja.

„Az előválasztás akkor működik, ha a résztvevő pártok tiszteletben tartják az eredményét. Európai módon csak így lehet politizálni. A XII. kerületben Kovács Gergő megnyerte az előválasztást. Ő a jelölt, akit támogatni kell, ő az az ember, aki jogot szerzett arra, hogy leváltsa a helyi Fideszt.

A Kutyapárt egyéni jelöltjeivel szemben elindulni súlyos hiba, és a Fidesz malmára hajtja a vizet”, írta a Momentum elnöke. A DK szerint az MKKP megszegi korábbi ígéretét, amikor ellenzéki polgármesterjelölteket indít olyan kerületekben, ahol korábban az ellenzéki összefogás diadalmaskodott. A DK ezt úgy látja, hogy ez csak a Fidesznek kedvezhet, ezért felszólítja az MKKP-t, hogy vonja vissza jelöltjeit.

A Manchester United edzője azt mondja, ha kirúgják, majd máshol nyer trófeákat

Ten Hag egyelőre nem tudja, mi lesz vele, az FA-kupa megnyerését követően már nem volt olyan magabiztos, mint előtte.

Az elbukott Európa-liga döntő után Német Kupát nyert a Bayer Leverkusen

A Bayer Leverkusen nyerte a Német Kupát, amivel duplázott Xabi Alonso, és ezzel valamilyen szinten törlesztett is a szurkolók felé az Európa-liga döntőjében történtek miatt.