Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,77 Ft
Euró
381,48 Ft
Font
445,23 Ft
Bitcoin
43,498 $

Az újabb iskolai lövöldözés után Biden a fegyvertartás korlátozását sürgeti

Nem lesz egyszerű dolga, ugyanis ehhez a fegyvertartás mellett álló republikánusok támogatására is szüksége lenne.

Fotó: Tanulók egymás kezét fogva mennek a találkozóhelyre hozzátartozóikkal 2023. március 27-én, miután egy nő lövöldözött és megölt három gyermeket és három felnőttet a Tennessee állambeli Nashville presbiteriánus magániskolájában. A tettest a rendőrök agyonlőtték. MTI/AP/Jonathan Mattise
Észak-Amerika

Szabó Kata

Szerkesztő

A nashville-i iskolában történt fegyveres támadást követően hét ember vesztette életét, köztük három gyerek, három felnőtt és a támadó. Az eset után Joe Biden amerikai elnök ismét arra kérte a Kongresszust, hogy tegyen lépéseket a fegyvertartás korlátozása érdekében.

„Hány gyereket kell még megölni ahhoz, hogy a Kongresszus republikánus tagjai fellépjenek a fegyverek betiltása vagy az ellenőrzőrendszerben lévő kiskapuk bezárása érdekében?”, tette fel a kérdést Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház szóvivője, aki szerint Biden továbbra is a fegyvertartás szigorítása mellett van. Soron kívül Akár mínusz 11 fok is lehet éjszaka

A nashville-i rendőrség szóvivője, Don Aaron szerint a támadónál három fegyver is volt.

Biden a múlt hónapban kötelezővé tette a fegyverviselési engedély ellenőrzési folyamatának szigorítását, ám a szóvivő szerint ez önmagában nem elegendő ahhoz, hogy megszabaduljanak a tömeges lövöldözésektől.

Karine Jean-Pierre szerint Biden azt szeretné, ha a Kongresszus végre cselekedne, és annak republikánus tagjai is támogatnák a fegyvertartás szigorítását, mielőtt egy újabb gyermek halna meg egy megelőzhető fegyveres erőszakos cselekményben.

Varga Mihály: jövő hétfőn indul a villámgyors azonnali online értékpapírszámla-nyitás

Ezzel párhuzamosan megújul a Webkincstár és MobilKincstár alkalmazás is.