Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,69 Ft
Euró
393,73 Ft
Font
457,51 Ft
Bitcoin
66,506 $

Az Arsenal megérkezett Szoboszlaiék elé, a City pedig beérte őket

Az Arsenal és a Manchester City is nyomás alá helyezte a Liverpoolt, viszont Szoboszlai Dominikék a legkönnyebb ellenfél ellen fognak játszani csütörtök este az Anfield Roadon.

Fotó: EPA/VINCENT MIGNOTT
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Szoboszlai Dominik és csapata nemrég visszavették a vezetést az angol bajnokságban, miután fordítottak a Brighton ellen, addig a Manchester City és az Arsenal nem bírt egymással. Ez a lehető legjobban jött a Liverpoolnak, viszont a hétközi fordulóban az Arsenal és a Manchester City sem hibázott.

Az Arsenal a Luton ellen lépett pályára, és papíron egy igen könnyű meccs várt rájuk a kiesőjelölt ellen. Az angol bajnokságban azonban nem létezik ilyen mérkőzés, és ugyan a gála elmaradt, a 3 pont már nem. Az „Ágyúsok” otthon tudták tartani a 3 pontot, aminek köszönhetően ismét ők vezetik a bajnokságot. Soron kívül Négy családi házat ürítettek ki egy világháborús robbanóeszköz miatt Gödöllőn

Odegaard szerezte meg a vezetést a 24. percben Havertz passzából, majd egy öngól döntött a 44. percben. A második félidőben már nem esett több találat, aminek köszönhetően az Arsenal 68 ponttal a neve mellett átvette a vezetést a 67 pontos Liverpool előtt, viszont Szoboszlaiék még nem játszották le a meccsüket.

A másik oldalon a Manchester City magabiztosabban nyert az Aston Villa ellen, ezúttal Haaland játékára sem volt szükség, akit Roy Keane élesen bírált a teljesítménye miatt. Rodri már a 11. percben eredményes volt, és ugyan az Aston Villa pár perccel később egyenlített, ez semmire nem volt elég. Guardiola csapata az első félidő hosszabbításában szerezte meg ismét a vezetést Foden góljával, aki a meccse embere volt.

Foden olyannyira nagyot ment az este folyamán, hogy további két gólt szerzett, és triplázott. A 62. és a 69. percben gyűjtötte be a másik két gólját, amire nem volt válasz. A Manchester City jelenleg ugyanannyi pontot számol, mint a Liverpool, akik azonban csak most fognak pályára lépni. 20 óra 30 perckor kezdődik a Sheffield United elleni meccs, míg a Chelsea és a Manchester United 21 óra 15 perctől csapnak össze.