Dollár
388,95 Ft
Euró
409,85 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,051 $

Megint rasszizmus miatt kerülhetnek bajba a magyar szurkolók

Sallai Roland büntetõbõl gólt szerez a labdarúgó világbajnoki selejtezõk 8. fordulójában játszott Anglia - Magyarország mérkõzésen a londoni Wembley Stadionban 2021. október 12-én. Háttal az angol kapus, Jordan Pickford. MTI/Kovács Tamás
not image

Nagy Noel

2021. október 13. - 07:55

Sokak meglepetésére sikerült döntetlent játszania a magyar válogatottnak Anglia ellen, ám ezt a mérkőzést is beárnyékolja a megkérdőjelezhető szurkolói magatartás.

Mint arról mi is beszámoltunk, összecsaptak a Wembleyben a magyar szurkolók és az angol rendőrök, a vendégszektorban kisebb dulakodás alakult ki. Akkor még az incidens okát pontosan nem lehetett tudni, csak feltételezés volt, hogy a magyar szurkolók gúnyolódhattak a térdelésen.

Soron kívül USA: minden eszközt be kell vetni Észak-Korea fegyverprogramjainak korlátozására

A féltérdre ereszkedés különösen a George Floyd brutális kivégzése óta a rasszizmus elleni küzdelem univerzális szimbóluma lett, melynek vannak kritikusai és támogatói egyaránt. A magyar szurkolók kétségtelenül az előbbi kategóriába tartoznak, több alkalommal is kerültünk emiatt bajba.

Most a Metropolitan rendőrség közleményt adott ki a tegnap történt eset részleteiről, melyben arról számoltak be, hogy a rendőrök és a szurkolók közötti dulakodás alapját ismételten rasszizmus szolgáltatatta.

Mint fogalmaztak, a rendőrök le akarták tartóztatni az egyik magyar szurkolót, amiért „rasszista indíttatásból súlyosan megsértette a közrendet”. Ezt ilyen módon nem részletezték, hogy mi lehetett a szóban forgó rasszista incidens.

A londoni egyenruhások közleménye szerint a letartóztatás közben alakult ki a dulakodás a többi nézővel, így némi rendzavarás alakult ki – írja a Goal. Mint írják, a rendet gyorsan sikerült helyreállítani és a problémás helyzetet felszámolni.

Magyarország egyébként 1:1-es döntetlent játszott Angliával, azonban várhatóan ez sem lesz elég ahhoz, hogy reális reményünk maradjon a világbajnokságra való kijutásra.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.