Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,724 $

Szijjártó Péter egy rendkívüli ügy miatt utazott el Svájcba kora reggel

A magyar külügyminiszter minden követ megmozgat annak érdekében, hogy valahogyan rábírja a feleket a béketárgyalásokra Ukrajna és Oroszország között, amire igen nagy szükség lenne.

...svg content...Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
Külföld

Takács Petra

Szerkesztő

„Indulás Svájcba a békekonferenciára. Immáron két és fél éve élünk a szomszédunkban tomboló háború árnyékában. Immáron két és fél éve mondjuk, – hangosan és világosan – hogy ennek a háborúnak nincsen megoldása a csatatéren.” – írja a posztjában Szijjártó Péter, aki igyekszik megoldást találni ezekre a kérdésekre.

A magyar kormány megállás nélkül hangsúlyozza a béketárgyalások fontosságát, de semmi nem történik, egyre inkább elmélyül a háború, aminek megvannak a maga veszélyei, egész Európára nézvén. „Immáron két és fél éve érvelünk az azonnali tűzszünet és a béketárgyalások mellett. Gondoljunk csak bele, hány ember élne még, hány családnak nem kellett volna szétszakadnia, ha a fegyverszállításokra fordított erőfeszítéseknek csak a töredékét fordították volna béketeremtésre?!” Soron kívül Extrém hőség és technikai problémák nehezítik a vasúti közlekedést

Szijjártó kiemelte, minél később kezdik meg ezeket a tárgyalásokat, annál többen fognak meghalni a fronton. Ez pedig olyasvalami, ami visszafordíthatatlan, mivel nem lehet visszaadni az emberi életeket. „Minél később kezdődnek meg a tárgyalások, minél később lesz tűzszünet, annál többen fognak meghalni és annál nagyobb lesz a pusztítás. Mindez persze fordítva is igaz: minél előbb ülnek tárgyalóasztalhoz a háborúzó felek, annál több emberéletet lehet megmenteni.

„Svájc békéért tett erőfeszítéseit mindig is nagyra becsültük, most is. Ugyanakkor őszintén: egy békekonferencia csak akkor érheti el a célját, ha mindkét háborúzó fél ott ül az asztalnál. Ez most hétvégén nem sikerül(t).”

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

A külügyminiszter hangsúlyozta, Oroszország Ukrajnát támadta meg, és nem Európát vagy a nyugati világot, így ez a háború nem Európa háborúja, hanem a két fentebb említett országé. „Ami a szomszédunkban zajlik, az Oroszország és Ukrajna háborúja, nem Európa és Oroszország háborúja, nem a nyugati világ és Oroszország háborúja, egészen egyszerűen azért, mert Oroszország Ukrajnát támadta meg és nem Európát vagy a nyugati világot.”

„Ezért mi továbbra is valós, érdemi béketárgyalásokat sürgetünk azok között, akik a háborút vívják. A nemzetközi közösségnek azt kellene elérnie, hogy a háborúzó felek kössenek végre tűzszünetet és üljenek végre asztalhoz!”

Szoboszlai nagy esélyt kaphat Liverpoolban?

Arne Slot, a Liverpool új edzője kulcsszerepet játszhat Szoboszlai Dominik fejlődésében, miután a magyar középpályás debütáló szezonjának második felében nehézségekkel küzdött.