Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,84 Ft
Euró
393,44 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,199 $

Az Anfielden lépnek pályára a Liverpool legendái, Sven-Göran Erikssonnal a kispadon

A kezdeményezéssel rengeteg nehéz sorsú emberen segítettek.

Fotó: unsplash
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Bár Szoboszlai Dominik most épp a válogatottban szerzett győztes gólt, a válogatott szünet alatt sem marad üresen az Anfield, szombaton ugyanis a Liverpool és az Ajax legendás játékosai egy jótékonysági meccsen lépnek pályára. Ez már a hatodik ilyen találkozó lesz, melynek bevételeit jótékony célokra fordítják.

Az eddigi mérkőzéseken összesen 5 millió fontot gyűjtött a Liverpool alapítványa, az elmúlt évben pedig csaknem 83 ezer hátrányos helyzetű emberen segítettek, emellett iskolai és társadalmi programokra, valamint az egészségügy támogatására is jutott az összegből – számoltak be róla a klub honlapján. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

Szintén kap az adományból a Forever Reds – az Liverpool egykori játékosainak hivatalos egyesülete – amely többek között a klub korábbi, gondozásra szoruló játékosainak nyújt támogatást. Természetesen a szombati találkozón sem lesz hiány nagy nevekből, visszatér a pályára többek között Jerzy Dudek, Sami Hyypia, Dirk Kuyt, Djibril Cisse, vagy éppen Fernando Torres.

A mérkőzés kétségtelenül legjelentősebb fejezete az angol válogatott korábbi szövetségi kapitányának, Sven-Göran Erikssonnak a jelenléte lesz, aki egy meccs erejéig átveszi a Liverpool irányítását. A súlyos betegséggel küzdő svéd szakember bevallása szerint régi álma volt, hogy egyszer a Vörösök kispadján ülhessen.

Sven-Göran Eriksson 2001 és 2006 között volt a háromoroszlánosok kapitánya, a 2006-os világbajnokságon a legjobb 8-ig jutottak a vb-n, olyan játékosokkal a csapatban, mint David Beckham, Wayne Rooney, vagy éppen Steven Gerrard. Pályafutása során 18 trófeát nyert, többek között az AS Románál, a Lazionál, valamint a Manchester City-nél is megfordult.