Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,75 Ft
Euró
393,53 Ft
Font
467,81 Ft
Bitcoin
64,253 $

A Pfizer szerint nagy eséllyel emelkedhet az oltóanyag ára

A Pfizer most arról tájékoztatta befektetőit, hogy igen nagy esély van arra, hogy a Pfizer/BioNTech által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyag ára emelkedni fog a jövőben.

...svg content...Oltáshoz előkészített Pfizer-BioNtech koronavírus elleni vakcina az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben kialakított oltóponton 2021. március 16-án. MTI/Rosta Tibor
Külföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Barclays múlt heti globális egészségügyi konferenciáján a Pfizer két magas rangú alkalmazottja – Frank D’Amelio pénzügyi igazgató és Chuck Triano, a befektetési kapcsolatokért felelős alelnök – azt mondta, hogy a Pfizer nagy eséllyel megemeli az oltóanyag árát, amikor a koronavírus-járvány pandémiából endémiába vált.

Ha megnézzük, hogy miként mozgatja jelenleg a kereslet az aktuális árképzést, egyértelmű, hogy most nem a normális piaci helyzetről beszélünk, hiszen a normál piaci működés nem tette volna lehetővé, hogy a különböző kormányok igényei érvényesüljenek a beszerzések során. D’Amelio jelezte, amint visszatérnek a korábbi, normális piaci viszonyok, úgy idővel a vállalat szeretné kihasználni a lehetőségeket, mint keresleti, mind pedig árképzési szempontból. Soron kívül Kiderült, mely egyetemre volt a legnehezebb bekerülni

A konferencián elhangzott az is, hogy a kialakult védettség megőrzéséhez szükség lehet majd egy harmadik, emlékeztető oltásra is annak érdekében, hogy biztosítva legyen a maximális immunitás és hatékonyság az esetleges újonnan megjelenő koronavírus-variánsokkal szemben – sőt, akár rendszeressé is válhat majd az éves emlékeztető oltás is.

A Pfizer azt tervezi, hogy július végéig felgyorsítja az oltóanyagok gyártását, a termelés és az ellátási lánc kapacitásának masszív növelésével, jelenleg ugyanis például az Egyesült Államoknak ebben a hónapban 120 millió adag oltóanyagot szállítanak, májusig pedig 200 millió adag van tervben.

A Business Insider azt írja, a Pfizer eredeti tervei szerint 1,3 milliárd adag oltóanyag legyártását tervezte, ám ezt a számot máris meghaladták, ugyanis 2 milliárd adagnál tartanak, azonban a vállalat arra törekszik, hogy még ezen a számon is túlteljesítsenek.

Újabb pénzmegvonás jöhet a szuverenitásvédelmi törvény miatt

A brüsszeli testület vizsgálja a lehetőséget.

Őrületesen sok pénzt ajánlottak a szaúdiak a Real Madrid sztárjának

Minden követ megmozgatnak a szaúdiak, hogy Toni Rüdiger is áttegye a székhelyét a Közel-Keletre, ahol királyként élhetne.