Dollár
423,25 Ft
Euró
420,98 Ft
Font
483,45 Ft
Bitcoin
20,171 $

Az Egyesült Államokban engedélyezik a csoportos találkozókat is a beoltottaknak

Megan McLaughlin és Amy Wells nővérek, valamint Claudia Corona-Guevara gyógyszerész (j-b) fecskendőbe szívják fel a Johnson and Johnson amerikai vállalat új koronavírus elleni szérumát a denveri Országos Zsidó Kórház gyógyszertárában 2021. március 6-án. A kórház dolgozói önkéntesekkel kiegészülve 2500 oltást adnak be a Johnson and Johnson vakcinájából, amelyből egyetlen adag is elég, szemben az egyéb oltóanyagokkal, amelyekből két dózis szükséges. MTI/AP/David Zalubowski
not image

Kolláth Benjámin

2021. március 9. - 07:47

A koronavírus elleni vakcina mindkét adagját megkapók már gyülekezhetnek kis csoportokban, maszk nélkül is, de a lakásukon kívül továbbra is hordaniuk kell azt, tette közzé az Egyesült Államok Járványügyi Központja.

A központ igazgatója, Rochelle Walensky a Reuters szerint egy eligazításon elmondta, hogy az ügynökség új előírása a teljesen beoltottaknak azt is tartalmazza, hogy a még nem beoltott, nem veszélyeztetett emberek otthonába is elmehetnek maszk nélkül.

Soron kívül Tüntetések miatt részben átalakul Budapest közlekedése

Emellett azonban azt tanácsolják, hogy a beoltottak is kerüljék a közepes és nagyméretű találkozókat és legyen rajtuk maszk, amikor veszélyeztetettekkel, vagy több, különböző háztartásból érkező, nem beoltottal találkoznak.

A bejelentés idejekor nagyjából harmincmillió ember, a lakosság 9,2%-a lett teljesen beoltva a Pfizer, a Moderna vagy a Johnson & Johnson vakcináival. Közel 58,9 millióan kaptak meg eddig legalább egy dózist.

Egyes városok és államok annak ellenére kezdték el feloldani a korlátozásokat, hogy a szakértők szerint addig fenn kellene ezeket tartani, amíg ennél sokkal több embert oltanak be.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.