Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,53 Ft
Euró
396,02 Ft
Font
468,76 Ft
Bitcoin
61,965 $

Az Egyesült Államokban engedélyezik a csoportos találkozókat is a beoltottaknak

A koronavírus elleni vakcina mindkét adagját megkapók már gyülekezhetnek kis csoportokban, maszk nélkül is, de a lakásukon kívül továbbra is hordaniuk kell azt, tette közzé az Egyesült Államok Járványügyi Központja.

...svg content...Megan McLaughlin és Amy Wells nővérek, valamint Claudia Corona-Guevara gyógyszerész (j-b) fecskendőbe szívják fel a Johnson and Johnson amerikai vállalat új koronavírus elleni szérumát a denveri Országos Zsidó Kórház gyógyszertárában 2021. március 6-án. A kórház dolgozói önkéntesekkel kiegészülve 2500 oltást adnak be a Johnson and Johnson vakcinájából, amelyből egyetlen adag is elég, szemben az egyéb oltóanyagokkal, amelyekből két dózis szükséges. MTI/AP/David Zalubowski
Külföld
Author image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A központ igazgatója, Rochelle Walensky a Reuters szerint egy eligazításon elmondta, hogy az ügynökség új előírása a teljesen beoltottaknak azt is tartalmazza, hogy a még nem beoltott, nem veszélyeztetett emberek otthonába is elmehetnek maszk nélkül.

Emellett azonban azt tanácsolják, hogy a beoltottak is kerüljék a közepes és nagyméretű találkozókat és legyen rajtuk maszk, amikor veszélyeztetettekkel, vagy több, különböző háztartásból érkező, nem beoltottal találkoznak. Soron kívül Pride pikniket tartott David Pressman, több magyar politikus is részt vett az eseményen

A bejelentés idejekor nagyjából harmincmillió ember, a lakosság 9,2%-a lett teljesen beoltva a Pfizer, a Moderna vagy a Johnson & Johnson vakcináival. Közel 58,9 millióan kaptak meg eddig legalább egy dózist.

Egyes városok és államok annak ellenére kezdték el feloldani a korlátozásokat, hogy a szakértők szerint addig fenn kellene ezeket tartani, amíg ennél sokkal több embert oltanak be.

Lendvai Ildikó szerint Lázár János Orbán Viktor ellen fordulhat a miniszterelnöki székért

Lendvai Ildikó arról kezdett el beszélni, hogy Lázár János Orbán Viktor miniszterelnöki székére vágyhat, amit adott esetben sokan árulásnak minősítenének.