Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,760 $

Vitézy azt mondja, nem tudott előre Szentkirályi visszalépéséről

A baloldal egy része biztos abban, hogy Vitézy Dávid és a Fidesz összejátszanak, amit azonban tagad Karácsony Gergely fő riválisa.

...svg content...Fotó: Facebook/Vitézy Dávid
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Immáron hivatalos, Szentkirályi Alexandra nemrég bejelentette, visszalép a főpolgármesteri jelöltségtől, hogy Vitézy Dávidot támogassa tovább, akinek nagyobb esélye van a győzelemre. Ezzel nemcsak a saját, hanem a Fidesz és a Tisza Párt szavazói közül is gyűjthet embereket, addig Karácsony Gergely súlyos helyzettel áll szemben.

Röviddel a bejelentés után Vitézy egy hosszabb poszttal jelentkezett, és egyértelművé tette, nem fog koalícióra lépni a Fidesszel, ahogyan a DK-val. Karácsony Gergely válasza sem maradhatott el, aki kemény állításokat tett a Fideszről és egyúttal a riválisáról. Sőt, Ungár Pétert sem hagyta aki, aki hatalmas pénzeket fordított Vitézy kampányára. Soron kívül Magyar Péter mindenhonnan menesztené Orbán Balázst

Többeknek feltűnt, hogy Vitézy nagyon hamar rakta ki a hosszú posztját Szentkirályi bejelentése után, így felvetődik a kérdés, vajon tudott-e erről az egészről. „Nahát, milyen szép hosszú posztot írtal max. 8 perc alatt… vagy esetleg pontosan tudtad, hogy a fideszes jelölt milyen mondatokkal adja át neked a stafétát…?” – szólt oda Tordai Bence a bejegyzés alatt.

A Telex is kíváncsi volt erre, és megkérdezte Vitézyt, mégis mikor tudta meg a visszalépést Szentkirályi Alexandra részéről. „Azt, hogy ez biztosan megtörténik, akkor, amikor a videó kiment. Azt, hogy valami készül, hogy a közvélemény-kutatásokban elhúztam Szentkirályi előtt, nyilván tegnap óta sok irányból hallom, lényegében felhívott az összes magyar lap ezzel tegnap este.” – válaszolt Vitézy.

Azt mondja, kizárólag ez volt az egyetlen oka annak, hogy idő előtt készült el a posztja, és semmilyen biztos információja nem volt egészen addig, amíg meg nem jelent Szentkirályi videója a Facebookon. „Ezért volt kész posztom. Biztos infóm nem volt egészen addig, amíg ki nem ment a videó.”

Szentkirályi bejelentette, a Fidesz nem támogatja Vitézy főpolgármester-helyettes jelölését

Szentkirályi Alexandra tisztázta, semmilyen körülmények között nem támogatják Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltését, de nem is javasolnak mást a pozícióra.

Ákosnak feltették a kérdést: Orbán Viktor vagy Magyar Péter? (videó)

A Blikk újságírója megkérdezte Ákost, ki mellé állna be, ha muszáj lenne, Orbán Viktor vagy Magyar Péter, amire gyors és egyértelmű választ adott.