Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,38 Ft
Euró
397,59 Ft
Font
471,06 Ft
Bitcoin
65,922 $

Ungár Péter 220-250 millió forintos anyagi támogatást nyújtott Vitézy Dávid kampányához

Mint fogalmazott, „el fogunk számolni ennek a részleteivel, de én vagyok a legnagyobb adományozó”.

...svg content...Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

220-250 millió forint értékű anyagi támogatást nyújtott Ungár Péter, az LMP társelnöke saját vagyonából Vitézy Dávid főpolgármesteri kampányához – derül ki a Szélsőközép YouTube-csatornán futó, Vágatlanul című műsorban elhangzott interjúból. Ezen információkat az LMP társelnöke, EP-listavezetője erősítette meg.

Mint fogalmazott, „el fogunk számolni ennek a részleteivel, de én vagyok a legnagyobb adományozó”. Majd amikor arról kérdezték, miért a politikára költi a saját pénzét, Ungár úgy felelt: azért szállt be ebbe a kampányba finanszírozóként, mert hisz benne. „Azt gondolom, hogy ez egy jó kampány, sikeres lesz és jó állításokat fogalmaz meg” – tette hozzá. Soron kívül Hivatalos: Ukrajnának vissza kell adni a kárpátaljai magyaroktól elvett jogokat

A beszélgetés során Ungár Karácsony Gergely vádjaira reagálva elmondta, hogy Vitézy túlságosan autonóm személyiség ahhoz, hogy a Fidesz jelöltje legyen. „Ezért vagyunk mi a jelölőszervezete, mert nálunk lehet autonóm személyiségnek lenni” – mondta Ungár, hozzátéve, hogy Vitézy programjában az LMP hozta a szociálpolitikai részt.

Miközben az olyan városfejlesztési vitákat, mint a Galvani híd és a Déli körvasút, „példás kulturáltsággal rendezték” – írja a 24.hu az interjúra hivatkozva. Korábban azt is megírtuk, hogy Vitézy Dávid szerint Karácsony Gergely rárontott Magyar Péterre: a politikusnak sem szimpatikus a főpolgármester viselkedése, és kész lenne együttműködni a Tisza Párt alelnökével.

Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy Vitézy Dávid abban is bízik, Magyar Péter támogatói rá fognak szavazni a választásokon Budapesten. Egyúttal arra utalt, véleménye szerint a Diákhitel Központ egykori vezetője és Karácsony Gergely nem tudna együttműködni egymással Budapesten, addig ő sokkal inkább.

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.