Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,82 Ft
Euró
394,96 Ft
Font
466,86 Ft
Bitcoin
60,307 $

Vitézy Dávid szerint Karácsony Gergely rárontott Magyar Péterre

Vitézy Dávidnak sem szimpatikus Karácsony Gergely viselkedése, és kész lenne együttműködni Magyar Péterrel.

...svg content...Fotó: Facebook/Vitézy Dávid
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Vitézy Dávid a választási hajrában is nagyokat ígér, most épp egy 10 ezer forintos utalványt vezetne be a budapestiek számára. Emellett számos átalakítást tervez, és természetesen arra is van B-terve, ha mégsem ő lesz a főpolgármester, hanem például Karácsony Gergely maradhat a helyén.

Szentkirályi Alexandra szerint ez felérne egy katasztrófával a budapestiek számára, addig Vitézy Dávid a Tisza Párt híveire is számít. Ami pedig Magyar Pétert illeti, eddig csak egyszer találkozott vele, és nem sokat tud a budapesti víziójáról. Azt viszont jól látta, hogy Karácsony rendesen nekiment Magyarnak, főleg azok után, hogy a Tisza Párt vezetője gyalogos hídépítésről beszélt. Soron kívül Reagált Orbán Viktor a konvoját kísérő rendőr halálos balesetére

„Vele életemben egyszer találkoztam, amikor a Széll Kálmán téren az ajánlásgyűjtésnél kezet fogtunk. Budapest víziójáról is csak annyit tudok, amennyit a médiaszereplései során megosztott. Az viszont nagyon visszatetsző volt, ahogy Karácsony Gergely ugyanúgy rárontott, mint ahogy velem tette.” – mondta az Indexnek adott interjújában.

Vitézy több hidat építene

„Mindketten veszélyeztetjük a régi ellenzék pozícióját. A főpolgármester által zászlóra tűzött Budapest köztársaság csak addig tart, amíg el nem mer indulni vele szemben valaki. Nekimenni Magyar Péternek, aki csak egy gyaloghíd megépítésének szükségességét fogalmazta meg, vagy betolakodónak hívni engem – aki itt születtem, itt dolgozom 20 éve –, annak a politikai kultúrának a folytatása, amivel a budapestiek torkig vannak.”

Az Index felhívta a figyelmet arra is, hogy Vitézy nem egy, nem kettő, nem három és nem is négy gyalogos hidat tervez felhúzni, hanem összesen ötöt. „Igen, de ne valami grandiózus Duna-hídra gondoljanak az olvasók. Nem a Parlamenthez vagy a Várkert Bazár elé hoznánk egy rettenetesen drága nagy mederhidat (ahol a két partot nem osztja sziget), gyaloghidat, ami örökre megváltoztatná Budapest látképét.”

Ezek a külső kerületekben kapnának helyet, de a Margitsziget szintén ott van a tervek között, aminek sokan örülnének, mert az jelenleg csak Árpád hídról és a Margit hídról megközelíthető, ami nem a legkényelmesebb. „A külső kerületek parti szigeteinek, illetve parti sétányainak összekötéséről lenne szó: kettő az Óbudai-szigeten, kettő a Margit-szigeten, az ötödik Csepelen, a Királyerdő és a soroksári Molnár-sziget között lenne. Ezeket nem mind egy cikluson belül ígérem, de el kell kezdeni dolgozni rajtuk.”