Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,392 $

Fagyira cserélte a lángost Vitézy, aki 10 ezer forintos utalványt adna a budapestieknek

Egyre több ígéretet fogalmaz meg Vitézy Dávid a választások előtt, most épp egy 10 ezer forintos utalvány bevezetéséről beszélt.

...svg content...Fotó: Facebook/Vitézy Dávid
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

Vitézy Dávid eddig minden csatából győztesen jött ki a Karácsony Gergely elleni viták alkalmával, ami akár főpolgármesteri címet is jelenthet számára. Elárulta, B terve is van arra az esetre, ha nem ő nyerné meg Budapest vezetését, miközben arról tett említést, hogy Karácsony Gergely valójában miniszterelnök akar lenni.

Ezzel együtt Magyar Péter támogatóira is számít, mert úgy érzi, együtt tudna működni a Tisza Párt vezetőjével, addig ez Karácsony esetében esélytelen, miután éles a vita közöttük, és a DK áll a főpolgármester mögött. Magyarnak pedig megvan a véleménye Gyurcsány Ferenc pártjáról, akikről hallani sem akar. Soron kívül Hivatalos: Ukrajnának vissza kell adni a kárpátaljai magyaroktól elvett jogokat

„Fagyi a Katonában, aztán sajtótájékoztató a kultúrkupon tervéről: 10 ezer forintos utalvány évente minden budapestinek színházjegyre, művészmozijegyre, fürdőbelépőre vagy az Állatkertbe. Új főpolgármestert Budapestnek! Vasárnap Vitézy 2x!” – írta a posztjában Vitézy, aki fagyira cserélte a lángost.

„Minőségileg és sokszínűségben is a legmagasabb színvonalú kulturális kínálat áll a budapestiek, illetve a fővárosba látogatók rendelkezésére, ám ezen intézmények és programok nagy része a belvárosban, illetve a belső kerületekben található, illetve meglehetősen drága, nehezen megfizethető.” – mondta Vitézy a sajtóeseményen.

Pontosan emiatt biztosítana kultúrkupont, amely 2025-től minden budapesti lakcímmel rendelkező lakosnak járna évi 10 ezer forint értékben. Olyannyira komolyan gondolja a tervét, hogy már októberben beterjesztést nyújtana be az ötlet kapcsán, aminek sokan örülnének, mert ha lebontjuk ezt a 10 ezer forintot, pár hónapon át havi egy program ingyenes lenne egy főre.

Szintén kezdeményezte, hogy a 30 év alattiak 30 százalékos kedvezményes belépőt vásárolhassanak a Sziget fesztiválra. A politikus fontosnak tartja azt is, hogy a főváros kulturális programjai egy nagyon jól kereshető adatbázisban elérhetőek legyenek. Vitézy Dávid ennek érdekében a budapesti programnaptár fejlesztését szorgalmazta.

Kulturális programja további fontos elemeként említette a „Teret adunk a művészetnek” programot, ehhez a főpolgármester-jelölt a főváros tulajdonában lévő, de bezárt, illetve jelenleg használaton kívüli épületek kulturális célra való hasznosítását tartaná célszerűnek.

Vitézy Dávid hangsúlyozta, hogy megválasztása esetén szeretné megvédeni Budapesten a kulturális intézmények sokszínűségét és szabadságát, ennek érdekében olyan módon tárgyalná újra a kormánnyal az idén lejáró színházi megállapodásokat, hogy semmilyen módon ne sérülhessen a színházak függetlensége és sokszínűsége. Azt is szeretné elérni, hogy ne költöztessék el vidékre a budapesti kulturális intézményeket – mondta.

Liner/MTI

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.