Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,72 Ft
Euró
396,23 Ft
Font
468,85 Ft
Bitcoin
65,224 $

Vitézy Dávid várja, hogy Magyar Péter támogatói rá szavazzanak

Vitézy Dávid abban is bízik, hogy Magyar Péter támogatói rá fognak szavazni a választásokon Budapesten.

...svg content...Fotó: Facebook/Vitézy Dávid
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Hamarosan kiderül, ki lesz Budapest főpolgármestere a következő években. Szentkirályi Alexandra, a Fidesz jelöltje egy vitán sem vett részt, mert szerinte Gyurcsány Ferenc irányít, így ha vele nem, mással sem fog vitázni. Vitézy Dávid azonban belement ezekbe a vitákba, és úgy tűnik, győztesen jött ki belőlük Karácsony Gergellyel szemben.

Ami pedig Magyar Pétert illeti, abban bízik, hogy a Tisza Párt hívei rá fognak szavazni, akár ez el is döntheti a kérdést, mert ugyan a közvélemény-kutatások szerint Karácsony vezet, minden a választáson dől el, addig ezek becslések, és sokan az utolsó pillanatokban fognak dönteni arról, hogy szavazzanak-e.

„Egyszerre vagyunk hasonló helyzetben és egymás versenytársai. A Fővárosi Közgyűlésben kialakulhat egy olyan új többség, amelyet olyan pártok alkothatnak, amelyek eddig ott sem voltak: az általam vezetett lista, a Tisza párt és a Kutyapárt.” – mondta a Népszavának adott interjújában Vitézy Dávid.

Szerinte 30 éve nem volt példa arra, ami most megtörténhetne a Fidesszel és a hagyományos ellenzéki pártokkal, ami új lehetőségeket nyithatna a vitára, illetve az esetleges együttműködésekre. „30 év után először szorulna vissza ilyen látványosan a Fidesz és a hagyományos ellenzéki pártok. Az új típusú többséghez új főpolgármester kell, márpedig a Tisza Pártnak és a kutyapártnak nincs jelöltje, de fővárosi programja sem, így számítok az ő támogatóikra is.”

Szerinte Magyar Péter és Karácsony Gergely nem tudna együttműködni egymással Budapesten, addig ő sokkal inkább. „Magyar Péter szavazói között eleve akadnak olyanok, akik az új ajánlatot látják mindkettőnkben. Magyar és Karácsony között egyre élesebbek a konfliktusok főként a korrupciós vádak miatt, így nehezen hihető, hogy együtt tudnának működni a későbbiekben.”

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Gulácsi szerint minimum kétséges volt Németország első gólja

Gulácsi Péter egészen közelről nézhette végig Gündogan lökését, ami végül sokba került, mert a játékvezető nem ítélt szabálytalanságot.