Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,244 $

Megint a Manchester United csodacseréjének gólja döntött

Ezúttal is Scott McTominay volt a Manchester United hőse, aki most az Aston Villa ellen szerzett győztes találatot csereként.

...svg content...Fotó: EPA/TIM KEETON
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Manchester City volt az első a bajnoki esélyesek közül, aki hozta a kötelező 3 pontot. Haaland csak kétszer villant az Everton ellen, de ez pont elegendő volt ahhoz, hogy átvegyék a vezetést a bajnokságban, még ha rövid ideig is. A Liverpool ugyanis szintén nyert, a Burnley-t verték az Anfield Roadon Szoboszlai és Salah nélkül.

Az Arsenal ugyancsak megnyerte a meccsét, ráadásul 6-0-val üzentek a West Ham United ellen. Rendkívül szoros a bajnokság, és ha a City hozza az elmaradt mérkőzését, akkor újra az élre kerülnek, ami csak egy még kiélezettebb versenyfutást eredményezne a címért, bár így sem panaszkodhatunk. Soron kívül Eljött a nap, meghallgatja a bíróság Robert Fico merénylőjét

A még Bajnokok Ligája indulást érő negyedik helyért szintén őrült a csata. Az Aston Villa egy ideje a dobogó környékén áll, és legutóbb a felzárkózni igyekvő Manchester Unitedet fogadták, ami nem hozott túl magas színvonalat, ám a gólok nem maradtak el. Hojlund, aki kezd formába lendülni, a 17. percben talált be Maguire passzából, majd sorra jöttek a Villa-helyzetek, melyek többsége kimaradt.

Megint a csereként beállt McTominay volt a hős

Hol Onana védett nagyot, hol blokkolt a védelem, máskor pedig a Villa puskázta el a lehetőséget. A 67. percben egy óriási kavarodás végén egyenlített ki Luiz góljával a hazai együttes, és még mindig sok idő volt hátra a lefújásig. McTominay ezúttal is csereként kapott lehetőséget, ami általában jó kabala a Vörös Ördögöknek, mert már több gólt is szerzett a kispadról beállva.

McTominay most sem hazudtolta meg önmagát, házi gólkirályként ezúttal is kirohanhatott a közönségéhez, amikor Dalot betekert labdáját védhetetlenül befejelte a kapuba a rendes játékidő utolsó perceiben. A Villa erre már nem tudott reagálni, 2-1-re kikaptak, noha a helyzeteiket tekintve ez lehetett volna másképpen is, de nem lehet azt mondani, hogy az United ne érdemelte volna meg a győzelmet.

Tettek érte eleget, hiába a gyengébb védekezés és a sokszor súlytalan középpálya, kiegészülve a nem túl eredményes csatársorral. Az Aston Villa ezzel a vereségével visszacsúszott az 5. helyre a 46 pontjával, 1 ponttal a Tottenham mögött, míg az United 41 pontra zárkózott fel, és továbbra is jó formában van, legalábbis az elmúlt mérkőzéseket győzelmekkel abszolválta.

Már beszélni is lehet Ficóval, de az állapota továbbra is súlyos

Robert Fico szlovák miniszterelnök állapota stabilizálódott a második, hosszadalmas műtét után, ám továbbra is súlyos az állapota.