Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,83 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
465,86 Ft
Bitcoin
54,294 $

Xavi kijelentette, akkor sem marad, ha megnyerik a Bajnokok Ligáját a Barcelonával

Jelen állás szerint nagyon nehéz elképzelni, hogy a Barcelona egyáltalán a döntő közelébe kerülhet a Bajnokok Ligájában, de ha így is lenne, és nyernének, Xavi akkor is távozni fog.

...svg content...Fotó: EPA/Alejandro Garcia
Sport
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Xavi nem sokáig bírta a kispadon, annak ellenére sem, hogy nemrég bajnokságot nyert a Barcelonával. Lehetséges, hogy ezzel a lemondással a saját kirúgását előzi meg, illetve biztosítja azt, hogy legalább a szezon végéig maradhasson. Egy ideje nem kevés kritikát kap, és több olyan hír is napvilágot látott, miszerint nem egy játékosa már nem tud benne bízni.

Ezt a vezetőség tagadta, és Xavi úgy érzi, mögötte áll a csapat. Eleinte jó megoldásnak tűnt, akárcsak korábban Zidane a Real Madridnál, aki edzőként is történelmet írt, majd úgy érezte, nem kapja meg a kellő támogatást, és ismét távozott. Évek teltek el azóta, és az egykori klasszis egyelőre nem folytatja az edzősködést. Soron kívül Változékony időnk lesz vasárnap, fátyolfelhők boríthatják az eget napközben

Sokan csalódottak emiatt, mert Zidane edzőként is kiváló, és nem egy topcsapatot ajánlottak fel számára, de talán csak a francia válogatott hívószavára vár. Időközben Klopp is bejelentette, hogy távozik a szezon végén, és bár szerinte ez egy végleges visszavonulás is lehet a részéről, Guardiola, a Manchester City edzője biztos benne, hogy a Liverpool legendája később visszatér.

Xavi jövője is kérdéses, tart-e egyáltalán hosszabb szünetet, vagy ez az időszak örökre elvette a kedvét az edzősködéstől. Számára is lehetnek topajánlatok az asztalon, akár Szaúd-Arábiából, ahol a sztáredzők szintén óriási vagyonokat kapnak. Sokkal valószínűbb, hogy Európában marad, és talán kipróbálja magát a Premier League-ben, vagy egy másik spanyol csapatnál, ahol kisebb a nyomás.

Ami biztos, Xavi akkor sem marad a Barcelona edzője, ha megnyerik a Bajnokok Ligáját. „Akkor sem maradok, ha megnyerjük a Bajnokok Ligáját.” – idézte Xavit Fabrizio Romano. „Versenyben leszünk a Bajnokok Ligájáért, és a LaLigáért is, akkor is, ha nehéz lesz… ott leszünk! De még ha ott is leszünk a Wembley-ben és megnyerjük a Bajnokok Ligáját, akkor is leadom a munkámat Barcelonában júniusban. Ez a megoldás a Barca problémáira? Igen, ez az.”

5-0-ra ütötte ki Németország a magyar válogatottat

Nagyon rossz napot fogott ki Marco Rossi magyar válogatottja, súlyos vereségbe futottak bele a németek ellen Németország ellen, akik nem hoztak ki mindent magukból.