Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,21 Ft
Euró
391,08 Ft
Font
457,87 Ft
Bitcoin
60,272 $

Jack Grealish-t a Reszkessetek betörők segítette át a vb-kudarcon

Anglia számára a legjobb nyolc jelentette a végállomást Katarban.

ar-Rajján, 2022. november 21. A gólszerzõ angol Jack Grealish a katari labdarúgó-világbajnokság elsõ fordulójában, a B csoportban játszott Anglia-Irán mérkõzésen az ar-rajjáni Halifa Stadionban 2022. november 21-én. MTI/EPA/Neil Hall
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Egy világbajnoki negyeddöntőt általában nem szokás kudarcként emlegetni, főleg ha a későbbi döntős Franciaország az ellenfél. Azonban Angliában mindenki ettől a válogatottól várta a nagy dobást.

Habár az Angol válogatott a vb-selejtezőket veretlenül hozta le, 39 lőtt gól mellett pedig mindössze hármat kapott, a Nemzetek Ligája fiaskó már jelezte: Southgate csapatától extra kell a világbajnokságon. Soron kívül Szentkirályi Alexandra megegyezett Lázár Jánossal a BKK-s dolgozói jegyekről

Pedig minden jól indult

A csapat végül csoportelsőként jutott tovább a legjobb 16 közé Katarban, Szenegált pedig ellentmondást nem tűrő játékkal verte, Franciaország ellen aztán végül elvéreztek a Háromoroszlánosok.

Grealish az ESPN-nek elmondta, hogy a világbajnokságot követően New York-ba utazott, mivel mindig is bakancslistás volt nála egy karácsonyi látogatás a Nagy Almában. Az ünnepek alatt aztán a Reszkessetek betörők második részét nézve tette túl magát a vb-csalódáson.

A 27 éves játékos minden bizonnyal nem csak emiatt volt elkenődve. Nem ment ugyanis zökkenőmentesen a beilleszkedése Pep Guardiola csapatába. Mostanra azonban megtalálta a formáját, és elmondta, hogy sokat jelent számára, hogy a Manchester City edzője a nagy meccseken is bizalmat szavaz neki. Grealish ezt mostanában meg is hálálja, hiszen betalált az Arsenal és a Manchester United ellen is.