Valóban Jack Grealish lenne Pep Guardiola legrosszabb igazolása?

MTI/EPA/PETER POWELL
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Rengeteg pénzt fizettek érte, de nem hozza a várt eredményeket.

Százmillió fontos rekordösszegért igazolták le tavaly a 27 éves játékost, aki az Aston Villa csapatában kivételes teljesítményt nyújtott. Manchesterbe érkezve azonban valami kiveszett. De mégis hol lehet a probléma?

Soron kívül Két nagy erejű robbanás történt Svédország két városában

A Fichajes elemzésében a „százmilliós kérdésre” kimondottan korrekt választ adott: „Grealish problémája nem a szinttel van, hanem a szereppel”. De miért nem megy neki, hol lehet a hiba a gépezetben?

Grealish az Aston Villa számára a fény volt az éjszakában. A Premier League egyik legmeghatározóbb játékosaként tartották számon. Guardiola viszont olyan szerepkörben kezdte el játszatni, ahol egyszerűen nem tudott érvényesülni.

Korábban gyakorlatilag úgy fickándozott a pályán, ahogy gondolta, a spanyol edző viszont keretek közé szorította. Szélen, egy az egyben pedig kevésbé megy neki, leszűkült a pályán betöltött szerepe, ez pedig vélhetően a kreativitását is visszavetette.

Grealish az a fajta játékos, akinek szüksége van a labdával való érintkezésre ahhoz, hogy veszélyes lehetőségeket alakítson ki. Jelenleg pedig pont ezt az erényét nem használják ki. Ugyanakkor Guardiola sem feltétlenül hibáztatható, hiszen egy profi játékosnak egyszerűen alkalmazkodnia kell a taktikához. Nem kaphat mindig szabad kezet.

Nagy kérdés, hogy mennyi esélye van arra, hogy egy rosszul sikerült szezon után végre belecsiszolódjon a csapatba. 27 évesen sok ideje nincs erre, az egészen biztos. Ahhoz viszont még kevés idő telt el, hogy Guardiola legrosszabb szerződéseként emlegessék.