Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,073 $

Eldőlt Gareth Southgate jövője az angol válogatottnál

Fotó: Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya a katari labdarúgó-világbajnokság Anglia-Franciaország negyeddöntő mérkőzésén az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. december 10-én. MTI/EPA/Nusad Szekkajil
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Anglia csalódást okozott a teljesítményével a katari világbajnokságon, egyértelműen a döntőbe várták a csapatot, ami után kérdésessé vált Gareth Southgate jövője.

Egyértelműen az egyik legnagyobb esélyesként gondoltak az angolokra Katarban, amit részben bizonyítottak is, majd idő előtt kiestek. Sokaknak okoztak ezzel csalódást, így nem meglepő, hogy Gareth Southgate esetleges menesztéséről kezdtek el pletykálni.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

Most megszületett a döntés, az FA bejelentette, hogy örömmel erősítik meg az angol szövetségi kapitány helyét, aki kitölti a szerződését, és a 2024-es Európa-bajnokságon is a válogatottat fogja irányítani.

A Sky Sports News arról számolt be, hogy Southgate eredetileg azt mondta az FA főnökeinek, hogy időre van szüksége a jövője átgondolása érdekében, miután már a negyeddöntőben kiestek Franciaország ellen, akik ma döntőt játszanak Argentínával szemben.

A maradása egyúttal azt is jelenti, hogy ez már a negyedik nagy tornája lesz a válogatott élén. Az FA továbbra is a jelenlegi stábbal tervez, annak ellenére, hogy míg 2018-ban az oroszországi tornán az elődöntőig jutottak, most relatíve hamar búcsúztak.

Tavaly pedig elbukták az Eb-döntőt, így az eredmények erősen felemásak, kupa nélkül. Az sem segített Southgate-on, hogy a Nemzetek Ligájában Magyarország oda-vissza elverte őket, addig Németország ellen csak két döntetlenre futotta, míg az olaszoktól kikaptak, egyszer pedig döntetlent játszottak.