Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,58 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
453,86 Ft
Bitcoin
64,299 $

Pacemakert kapott Christian Eriksen, a pályafutása is veszélyben lehet

A dán labdarúgó szövetség a hivatalos közösségi oldalán erősítette meg, hogy Christian Eriksen a hirtelen szívleállása után peacemakert kapott.

Fotó: A sérült dán Christian Eriksent hordágyon leviszik a pályáról a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának első fordulójában Finnország ellen játszott mérkőzésen Koppenhágában 2021. június 12-én. MTI/EPA/Reuters pool/Wolfgang Rattay
Sport

Nagy Noel

Szerkesztő

Az Internazionale játékosa még a Finnország elleni mérkőzésen esett össze a pályán, melyet követően a helyszínen kellett újraéleszteni. Mint kiderült, az esetet hirtelen szívleállás okozta, de elsőre sikerült újraéleszteni és már eszméleténél volt kórházba szállítása idején.

A dán játékmestert azóta is kórházban ápolják, ám elsősorban folyamatos vizsgálatoknak vetik alá. Ennek most meglettek az eredményei, melyek Eriksen egészsége tekintetében jó, pályafutása tekintetében potenciális rossz hírt hoztak. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

A labdarúgó szövetség ugyanis a hivatalos Twitter-oldalán közölte, hogy a szívbetegek esetében életmentőnek számító eszközt, peacemakert ültette be Eriksen szívébe. Morten Boesen, a dánok csapatorvosa a következőkről adott beszámolót a kórház kardiológusaival való értekezést követően:

„Miután Christian több, különböző szívvizsgálaton is átesett, az orvosok úgy döntöttek, hogy peacemakert kell beültetni a szívébe. Az eszköz szívrohamokat követően szükséges a szívritmuszavar veszélye miatt”

Mint írták, Eriksen elfogadta ezt a megoldást, melyet dán és nemzetközi specialisták is ajánlottak a számára, ami szükséges lehet a játékmester felépüléséhez. Kérdéses azonban, hogy ezzel pályára léphet-e még valaha.

A dán szövetség arra kért mindenkit a közlemény zárásaként, hogy tartsa mindenki tiszteletben Eriksent és családját ezekben a nehéz időkben.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Nem is gondolnánk, fejbőrünk mennyi mindent elárul az egészségünkről

Fejbőrünk állapota akár komoly problémákat is jelezhet, de ha odafigyelünk ezekre, időben tenni tudunk azért, hogy mielőbb javulást érjünk el.

Nyert a Liverpool a Tottenham ellen, Szoboszlait a hajrára cserélte be Klopp

A Liverpool a vártnál is simábban nyert az Anfield Roadon a Tottenham ellen, ami egyúttal az utolsó nagy rangadója volt Kloppnak hazai pályán.