Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
64,201 $

Egy kórházra is lecsapott az izraeli légierő, 200 felett a halálos áldozatok száma

Kilencedik napjába lépett az izraeli-palesztin konfliktus, melynek ismételten a Gázai-övezet lett a központja, az izraeli hadsereg megállás nélkül kritikus infrastruktúrákra mér légicsapásokat.

Az izraeli hadsereg légicsapásokat mér Gázára 2021. május 18-án. A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász szervezet és Izrael között május 10-én este kezdődött rakétaháború. A feszültség május elején éleződött ki a térségben, mert zsidó telepesek Jeruzsálem keleti részén ki akartak költöztetni palesztin családokat otthonaikból, és a palesztinok tiltakoztak ez ellen. A helyzet az után mérgesedett el igazán, hogy izraeli rendőrök palesztinokkal csaptak össze a muszlimok szent helyén, az Al-Aksza mecsetnél, amire a Hamász azzal reagált, hogy rakétákkal kezdte lőni Izraelt a Gázai övezetből. Erre Izrael ellencsapásokkal válaszolt. MTI/EPA/Mohamed Szaber
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A palesztin egészségügyi minisztérium beszámolója szerint már 212-en vesztették életüket a kiújult konfliktusban, köztük 61 gyermeke, 35 nő és 16 idős – adta hírül a TRT World. Rajtuk kívül legalább 1400-an megsebesültek a különböző támadások során.

Miközben a Hámász és az Iszlám Dzsihád rakétatámadásokat indít izraeli területekre, addig az Izraeli Védelmi Erők (IDF) Gázában pusztítanak légicsapásokkal, elsősorban a régió legfontosabb infrastruktúráját megcélozva. Soron kívül Látványos meteort fotóztak a salgói vár felett (fotók)

Újabb az egészségügyi minisztérium egyik épületét és az Al Rimal nevű klinikát sikerült lebombázniuk és súlyos károkat okoztak ezen épületekben. A hatósági közlemények szerint többen megsérültek a minisztériumi épület támadása során.

Az izraeli légierő a bombázásokkal térdre akarja kényszeríteni a palesztinokat, melynek már kezdenek meglenni az első jelei: élelmiszerből, gyógyszerből, egészségügyi felszerelésekből és üzemanyagból is kritikus hiány kezd kialakulni, amely súlyosan érinti a palesztinok életét.

Netanjahu pedig nem látszik úgy, hogy szívesen felhagyna Gáza bombázásával, hétfő este ugyanis megmondta a védelmi tárca tisztviselőinek, hogy egészen addig támadni fogják a régiót, amíg „le nem nyugszik a helyzet és nem biztosított az izraeli állampolgárok biztonsága”.

Az izraeli védelmi erők a szombati nap folyamán keltették a legnagyobb felháborodást azzal, hogy a Hámász jelenlétére hivatkozva egy olyan toronyházat bombáztak le, amelyben az AP hírügynökség és az Al Jazeera hírtelevízió irodái voltak találhatók.

Mindeközben egyre több helyen fejezik ki támogatásukat a palesztinok mellett, országok vezetői inkább tartózkodnak ettől. A nemzetközi szervezetek és immáron Joe Biden is már azt követeli, hogy kössenek tűzszünetet a felek.

Kispadon kezd Szoboszlai a Tottenham ellen

Szoboszlai Dominik a Tottenham ellen léphet pályára az Anfield Roadon a Liverpool színeiben, és már a kezdő is ismert.

Motorosok csapódtak egy autónak Maglódon

Ketten ültek a motoron, amikor egy személyautónak ütköztek Maglódon, ami miatt mentőket is riasztottak a helyszínre.

Látványos meteort fotóztak a salgói vár felett (fotók)

Az elmúlt időszak egyik leglátványosabb felvételsorozata látott napvilágot egy meteorról, ami a salgói vár felett haladt tovább.