Dollár
391,65 Ft
Euró
406,34 Ft
Font
470,86 Ft
Bitcoin
16,492 $

Az Al Jazeera és az AP egyik helyi irodája is megsemmisült egy izraeli légitámadásban

Palesztinok egy izraeli légicsapásban megrongálódott lakóház romjai között Gázában 2021. május 14-én. A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász szervezet és Izrael között május 10-én este kezdődött rakétaháború, miután Jeruzsálemben összecsaptak egymással a palesztinok és izraeli biztonsági erők az iszlám - Mekka és Medina után - harmadik legszentebb helyén, az al-Aksza mecsetnél. MTI/EPA/Mohamed Szaber
not image

Nagy Noel

2021. május 15. - 15:22

Nemzetközi médiaszolgáltatóknak is otthont adó irodaházat talált el az izraeli légierő szombaton a Gázai-övezetben, melynek struktúrája teljesen megsemmisült.

Az Al Jazeera beszámolója szerint a megsemmisített épületben volt található az ő irodájuk is, egyelőre nem tudnak róla, hogy kollegáik vagy az épületben tartózkodók körében történt-e haláleset.

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

A hírügynökség beszámolója szerint nem csak az ő, hanem az Associated Press (AP) hírügynökség helyi irodája is az épületben volt, így az is megsemmisült. Mint írják, a képeken egyértelműen látszott, ahogy az irodaház magába roskad, port és törmeléket szétterítve a környéken.

„Már 11 éve itt dolgozom, nagyon sok eseményről beszámoltam ebből az épületből, nagyon profi munkát tudtunk itt végezni hosszú ideig. Most minden, két másodperc leforgása alatt, eltűnt” – kezdte beszámolóját Szafvat Al-Kálut, az Al Jazeera egyik tudósítója

„A szomorúság ellenére azonban egy kollegám sem állt meg, egy másodpercre sem, hanem rögtön alternatíva után kezdtek kutatni, hogy az Al Jazeera ott maradjon a hírfolyam tetején”

Harry Fawcett, az Al Jazeera gázai riportere elmondta, hogy ez mindannyiuknak egy nagyon személyes és fájdalmas pillanat volt, és nagyon nehéz mit kezdeni a gondolattal, hogy az a hely, ahol eddig a munkájukat ellátták, nincs többé.

Izrael és Palesztina között hétfőn gerjedt igazán újra a háborús indulat az azt megelőző tüntetések és rongálások után. Izraeli légitámadásokkal próbálja megtörni Palesztinát, miközben a Hámász nevű terrorszervezet rakétával lövi folyamatosan az izraeli városokat.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.