Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,12 Ft
Euró
388,15 Ft
Font
452,77 Ft
Bitcoin
63,687 $

Több mint 100 millió Pfizer-vakcinát köthet le a bajba jutott Brazília

A brazil egészségügyi minisztérium pénteken bejelentette, hogy hamarosan megállapodást köthetnek az amerikai biotechnológiai vállalattal, melynek értelmében százmillió adag védőoltás kerülhet leszállításra.

MTI/Rosta Tibor
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Pfizer készen áll arra, hogy 100 millió adag koronavírus elleni oltóanyagot gyártson le Brazília számára – olvasható a Reuters hírügynökség tudósításában.

Rodrigo Cruz, a minisztérium ügyvezető államtitkára a riporterek érdeklődésére megerősítette, hogy a felek már megállapodtak a részletekről, már csak arra várnak, hogy a cég és a tárca aláírják a szerződést. Soron kívül Kedden napközben beborulhat az ég, néhol záporokra is van kilátás

Marcelo Queiroga egészségügyi miniszter közölte, az újonnan lekötött vakcinákból legalább 35 millió októberben kerülhet az orvosok és ápolók kezébe.

Brazíliában egyébként továbbra sem javult a helyzet, azonban már látják a fényt az alagút végén, szakemberek szerint a harmadik járványhullám hamarosan mérséklődhet, így a sokat emlegetett Manaus is megmenekülhet az egészségügyi rendszer összeomlásától.