Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,451 $

Pazar fotókat lőtt a marskopter a vörös bolygón tanyázó Perseverance roverről

Ezen a héten szemkápráztató felvételeket készített az Ingenuity drónhelikopter a Marson állomásozó testvéréről, a Perseverance marsjáróról.

NASA
Tudomány

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az aprócska helikopter nagyjából 5 méteres magasságból készítette a körülbelül 85 méterre lévő roverről a szóban forgó fotókat – írta a Futurism tudományos magazin.

A lélegzetelállító fényképen először láthatjuk, miként fest a vörös bolygó felszíne az Ingenuity marskopter perspektívájából – a fotón tökéletesen kivehető a bal felső sarokban magányosan sunnyogó Percy is. Soron kívül Nem Udvaros Dorottya az egyetlen, aki távozik a Nemzeti Színházból

A felnagyított felvételeken megcsodálhatjuk a Perseverance rover hat kerekét, mint ahogyan az Octavia. E Butler landolási helyet is, ahol a marsjáró talajt ért, illetve a Wright Brothers repteret is kivehetjük, amelyen az Ingenuity április 19-én végrehajtotta történelmi tesztrepülését.

Az alig két kilogrammos helikopter április 25-én már harmadik repülését teljesítette, a NASA Jet Propulsion Laboratory mérnökei pedig hatalmas sikerként könyvelték el az eseményt.

„Ezzel a repüléssel az egység állóképességét demonstráltuk, amely révén megszabhatjuk a jövőbeni Mars-missziók légi dimenzióit és paramétereit” – magyarázta az Ingenuity Mars Helicopter program igazgatója, Dave Lavery.

Fotó NASA

Agyonlőttek egy 16 éves késes támadót Ausztráliában

Újabb késes támadás történt Ausztráliában, ezúttal egy 16 éves radikalizálódott tinédzsert lőttek agyon a rendőrök.