Clouds
21 Budapest
Dollár
368,41 Ft
Euró
394,89 Ft
Font
452,17 Ft
Bitcoin
27,810 $

Felfedezték az eddigi legfiatalabb holdkőzeteket

A kínai Csang–o-5 holdjáró tavaly decemberben gyűjtötte be Földünk hűséges követőjének felszínéről azokat a kőzet- és pormintákat, amelyeket nemrégiben elemeztek ki szakértők.

Bebizonyította a Perseverance rover, hogy a marsi kráter korábban tó volt

A NASA Perseverence rovere segítségével a kutatók alátámasztották korábbi feltételezéseiket, melyek alapján kijelenthető, a Jezero-kráter egykoron folyadékkal teli tó lehetett.

Bajba került a NASA Ingenuity marskoptere

El kellett halasztani az Ingenuity drónhelikopter tizennegyedik repülését, mivel furcsa anomáliát észleltek az erőforrásában.

Életre utaló jeleket találhat a NASA a Perseverance által begyűjtött kőzeteken

Sikerrel zárult a Perseverance rover második kőzetgyűjtő missziója, mely során értékes geológiai kincseket helyezett fedélzetére.

Begyűjtötte a Perseverance az első marsi kőzetmintákat

Sikerrel zárult a NASA küldetése, és némi fennakadások után végül begyűjtötték a roverre szerelt robotkarokkal a kulcsfontosságú kőzetdarabokat.

További Hírek

Begyűjtötte a Perseverance rover az első marsi kőzetmintákat

Habár csak a mintavevő szerkezetről készült fotók alapján mondhatjuk el, hogy sikerrel zárult a NASA Mars-missziója, minden jel arra utal, hamarosan a Földön is megvizsgálhatják a kőzeteket a geológusok.

Nem adja fel a NASA, a sikertelen kőzetgyűjtés után újból próbálkoznak Percy-vel

Habár néhány hete meghiúsult a Perseverance rover első kőzetgyűjtési kísérlete, az amerikai űrhivatal szakemberei tovább szeretnének próbálkozni.

Gyönyörű timelapse-videón csodálhatjuk meg a Mars Deimos holdját

A NASA Perseverance roverére szerelt kamerák segítségével egészen egyedi élményt nyújtó videót sikerült összeállítani az amerikai űrügynökség mérnökeinek.

Újabb fényképeket készített a Marsról a NASA parányi helikoptere

Az Ingenuity újabb repülése során különleges fotók készültek, melyeken láthatjuk többek között magát a Perseverance rovert is, amint éppen magányosan figyeli a helikoptert.

Járdalaphoz hasonlító kőzetréteget talált a Perseverance a Marson

Azután, hogy Percy megkezdte az élet nyomai után való keresését, a vörös bolygón újabb felfedezést tett, ezúttal egy olyan kőhalmazra lelt, amelynek formája akár mesterséges eredetre is utalhatna a Földön.

Gyönyörű színes fotókat küldött a Marsról az Ingenuity helikopter

A parányi marskopter július 5-i repülése során készítette a csodálatos felvételeket.

Túlélte a NASA Ingenuity helikoptere a kilencedik repülését

Az Ingenuity marskopter a talajra helyezése óta már a kilencedik sikeres küldetését hajtotta végre, mely során egy meredek dombot hódított meg.

Csodálatos fényképeket küldött a marsi tájról a Perseverance rover

A NASA marsjárója nemrég kezdte meg útját a Jezero-kráter környékén, amiről természetesen megannyi felvételt is készített.

Lélegzetelállító fényképeket küldött a Marsról a Perseverance rover

A marsjáró lenyűgöző, 360 fokos panorámaképein az úgynevezett Van Zyl kilátót csodálhatjuk meg, ami a Jezero-kráter mélyén található, és ahonnan tökéletesen kivehető a vörös bolygón lévő kietlen táj.

Ősi élet nyomai utáni kutatásba kezdett a Perseverance marsjáró

A NASA Perseverance rovere hamarosan nekikezdhet a tudósok és a közvélemény által régóta várt kalandnak, és feltérképezheti a Jezero-kráter környékét.