Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,059 $

Kockázatos lenne újranyitni az iskolákat érettségi előtt

Az Eduline olvasóin elvégzett közvélemény-kutatás alapján a diákok fertőzésveszély miatt nem szeretnének visszatérni az iskolapadokba érettségi előtt.

...svg content...Nagykanizsa, 2020. május 6. Diákok érkeznek a történelem írásbeli érettségi vizsgára a Nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolában 2020. május 6-án. Történelemből középszinten 64 342, emelt szinten 7073 érettségiző vizsgázik országszerte. A koronavírus-járvány miatt a tantermekben legalább másfél méteres távolság betartásával legfeljebb tíz vizsgázó tartózkodhat, valamennyi vizsgázónak maszkot, a tanároknak kesztyűt is biztosítanak. MTI/Varga György
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Eduline olvasóin elvégzett közvélemény-kutatás alapján a diákok fertőzésveszély miatt nem szeretnének visszatérni az iskolapadokba érettségi előtt.

A kormány legújabb rendelete szerint az iskolák és az óvodák április 19-én nyitnak, ám a diákok nem látják sok értelmét annak, hogy az írásbeli érettségi vizsgák előtt két héttel visszatérjenek az osztálytermekbe. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Sokan kifejezetten veszélyesnek nevezték az iskolák nyitását és attól félnek, hogy ha április 19. és május eleje között elkapják a koronavírus-fertőzést az iskolában, éppen az érettségire betegednek le vagy kerülnek karanténba – írta az Index hírportál.

A pedagógusok oltása ezen a héten kezdődik, első körben azokat az óvodai, általános iskolai és gimnáziumi tanárokat oltják majd, akik március 24-ig regisztráltak a vakcinára. A vakcináció előreláthatólag április 1-jén, 2-án és 3-án történik majd kórházi oltópontokon.

Az érettségi május 3-án kezdődik, az EMMI szándéka, hogy a vizsgákat a hagyományos módon szervezzék meg, így lenne szóbeli is, ami tavaly a járványhelyzet miatt elmaradt.

Nem kevesen a vizsgák módosításában, a követelményrendszer átszabásában, illetve szóbeli vizsgák teljes eltörlésében látják a végső megoldást, jelenleg húsz petíciót is indítványoztak különféle platformokon az érettségik átalakítása miatt.

A tanárok is egyetértenek azzal, hogy a helyzet nem éppen ideális, egyesek komoly hátrányból indulhatnak az érettségin.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.