Kiderült, milyen oltóanyaggal tervezik oltani a tanárokat, pedagógusokat, bölcsődei dolgozókat

Fotó: Ungvár, 2021. március 30. A mobil oltócsapat orvosa az AstraZeneca licence alapján Indiában Covishield néven gyártott vakcinával oltja be az Ungvári Nemzeti Egyetem orvosi karának tanárát az intézmény dékáni hivatalának egyik termében kialakított oltóponton 2021. március 30-án. Ezen a napon az egyetem orvosi karának közel hetven, a helyi kórházaknál a fertőzöttek kezelésébe bevont, tanára kapott védőoltást. MTI/Nemes János
not image

Hujber Dávid

2021. március 30. - 13:59

Megérkezett a válasz arra a kérdésre, hogy az operatív törzs melyik oltóanyaggal tervezi beoltani a tanárokat, pedagógusokat és bölcsődei dolgozókat.

Nagy mérföldkőhöz érkezett Magyarország, miután a lakosság márt több mint 20%-át beoltották. Ezzel az ország kiemelkedik a mezőnyből Európában, és mivel folyamatosan jönnek az új és nagyobb vakcinaszállítmányok, a folyamat egyre csak gyorsulhat.

Mint ismeretes, az operatív törzs döntésének értelmében megkezdik a tanárok, pedagógusok és bölcsődei dolgozók oltását. A keddi sajtóeseményen érkezett ezzel kapcsolatosan egy kérdés, hogy ez a csoport melyik vakcinát fogja kapni.

Hatalmas mérföldkő, ezekben az órákban lépjük át a 2 millió beoltottat Magyarországon

Müller Cecília országos tisztifőorvos megerősítette, hogy a Pfizer lesz az a vakcina, amivel beoltják ezt a csoportot a kijelölt oltópontokon.