Dollár
432,50 Ft
Euró
420,54 Ft
Font
470,25 Ft
Bitcoin
19,424 $

Nem változnak a járvány ellenére sem az idei érettségik

Nagykanizsa, 2020. május 6. Védőmaszkot viselő diákok a történelem írásbeli érettségi vizsgán a Nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolában 2020. május 6-án. Történelemből középszinten 64 342, emelt szinten 7073 érettségiző vizsgázik országszerte. A koronavírus-járvány miatt a tantermekben legalább másfél méteres távolság betartásával legfeljebb tíz vizsgázó tartózkodhat, valamennyi vizsgázónak maszkot, a tanároknak kesztyűt is biztosítanak. MTI/Varga György
not image

Kulcsár Péter

2021. március 13. - 13:24

Habár az utóbbi időszakban valósággal berobbant a koronavírus-pandémia Magyarországon, a kormány úgy készül, hogy tavasz végére, az érettségi vizsgák idejére csillapodni fog a kórokozó terjedésének intenzitása.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának legutóbbi közleményéből megtudhattuk, hogy az érettségit a tavalyi tapasztalatok hasznosításával, jelenlegi terveik szerint, hagyományos módon szervezik meg:

Soron kívül Kormányinfó: erre számíthatnak az önkormányzatok a hatalmas áremelkedéssel

“Természetesen a kormány és az Operatív Törzs folyamatosan figyelemmel kíséri a járványhelyzet alakulását, és ha szükséges, meghozza a megfelelő intézkedéseket.”

Gulyás Gergely korábban arról beszélt, mindenképpen azt szeretnék, ha tavasszal lenne írásbeli és szóbeli vizsga is – írta a 24.hu portál.

A minisztérium arra a kérdésre, hogy az érettségiztető tanárokat soron kívül beoltják-e, ha kérik, a következőképpen reagált:

“A kormány célja, hogy minden regisztrált személy, így a regisztrált pedagógusok is mielőbb megkaphassák az oltást”.

Mindezek alapján arra a következtetésre juthatunk, hogy az érettségiztető pedagógusok valószínűleg nem kaphatják majd meg a soron kívüli oltást.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.