Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
63,812 $

Nem változnak a járvány ellenére sem az idei érettségik

Habár az utóbbi időszakban valósággal berobbant a koronavírus-pandémia Magyarországon, a kormány úgy készül, hogy tavasz végére, az érettségi vizsgák idejére csillapodni fog a kórokozó terjedésének intenzitása.

Nagykanizsa, 2020. május 6. Védőmaszkot viselő diákok a történelem írásbeli érettségi vizsgán a Nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolában 2020. május 6-án. Történelemből középszinten 64 342, emelt szinten 7073 érettségiző vizsgázik országszerte. A koronavírus-járvány miatt a tantermekben legalább másfél méteres távolság betartásával legfeljebb tíz vizsgázó tartózkodhat, valamennyi vizsgázónak maszkot, a tanároknak kesztyűt is biztosítanak. MTI/Varga György
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának legutóbbi közleményéből megtudhattuk, hogy az érettségit a tavalyi tapasztalatok hasznosításával, jelenlegi terveik szerint, hagyományos módon szervezik meg:

„Természetesen a kormány és az Operatív Törzs folyamatosan figyelemmel kíséri a járványhelyzet alakulását, és ha szükséges, meghozza a megfelelő intézkedéseket.” Soron kívül Kizuhant az ötödik emeletről egy kisgyermek Csepelen

Gulyás Gergely korábban arról beszélt, mindenképpen azt szeretnék, ha tavasszal lenne írásbeli és szóbeli vizsga is – írta a 24.hu portál.

A minisztérium arra a kérdésre, hogy az érettségiztető tanárokat soron kívül beoltják-e, ha kérik, a következőképpen reagált:

„A kormány célja, hogy minden regisztrált személy, így a regisztrált pedagógusok is mielőbb megkaphassák az oltást”.

Mindezek alapján arra a következtetésre juthatunk, hogy az érettségiztető pedagógusok valószínűleg nem kaphatják majd meg a soron kívüli oltást.

Folytatódik az árcsökkentés a Lidl-nél, újabb 60 termék árát vitték lejjebb tartósan

Az áruházlánc már több mint 600 termék árát csökkentette az árcsökkentési programja keretében, amihez április elejétől újabb 60 árucikk csatlakozott.