Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,52 Ft
Euró
388,69 Ft
Font
453,43 Ft
Bitcoin
61,542 $

Fontos részletek az iskolák újranyitásával kapcsolatban

A köznevelési államtitkár legutóbbi interjújában az érettségiről és a tanévzárásról is beszélt.

Budapest, 2021. március 17. A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként végzett fertőtlenítésre készülnek a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljának katonái a fővárosi Patrona Hungariae Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskolában 2021. március 17-én. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Maruzsa Zoltán a Magyar Nemzet megkeresésére elmondta, az eredmények a járvány előtti szintek vannak, egyúttal közölte, az április 7-i nyitás nincs még kőbe vésve, mivel ehhez kell némi optimizmus.

Azt biztosnak tartja Maruzsa, hogy a tanév végét már jelenléti formában töltik a tanulók, ugyanakkor úgy gondolja, ostrom alatt állnak érettségiügyben, ám nehezen engedné el a szóbeli vizsgákat. Soron kívül Lehúzta a vécén újszülött gyermekét egy 15 éves lány, vádat emeltek ellene

„Tavaly is csak az írásbeli időpontjáig volt népszerű, hogy nem lesznek szóbelik,de azután kimondottan sok kérést kaptunk, hogy szeretnének szóban javítani, és engedjük őket vizsgázni” – magyarázta az államtitkár.

Az érettségi megszervezését kizárólag a járványhelyzet fogja meghatározni – tette hozzá. A tárcavezető nagy fejlődést lát a távoktatás szervezése terén, véleménye szerint a diákokon kívül a tanárok fejlődtek a legjobban.

Maruzsa hangsúlyozta, járvány után a karanténkárokat a kormány fel fogja mérni. Kiemelte azt is, hogy sok szülő él az iskolai, óvodai gyermekfelügyelet lehetőségével, ezért nem kell sok tanárt, kollégiumi nevelőt bevonni a feladatba.

Mindeközben bővül az okostankönyvek köre, a 2., 6. és 10. évfolyamos diákok számára március végére online elérhetőek lesznek a szeptemberi tankönyvek prototípusai.

Kína útjára indította a Csang'e-6 szondát a Hold sötét oldalának tanulmányozására

A cél, hogy felfedezzék a Hold sötét oldalát.