Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,41 Ft
Euró
390,99 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
63,423 $

Így pótolná a magyar kormány a kiesett 500 ezer adag AstraZenecát

A háttérben nagy munka zajlik annak érdekében, hogy a magyar kormány pótolni tudja a jelentős vakcinakiesést.

Fotó: Kunszállás, 2021. március 18. AstraZeneca koronavírus elleni vakcnák második adagjai oltáshoz előkészítve Kasza Beáta háziorvos kunszállási rendelőjében 2021. március 18-án. MTI/Bús Csaba
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egy ideje már tudhattuk, hogy az AstraZeneca a tervezettnél kevesebb vakcinát fog szállítani a következő időszakban. Mint kiderült, jelentős mennyiségről van szó, amit máshonnan kell pótolnia az országnak.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel fontos bejelentéseket tett a Kossuth Rádióban, majd rávilágított arra a tényre, hogy az AstraZeneca oltásából a következő időszakban 500 ezer adaggal kevesebb fog megérkezni Magyarországra. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

Szijjártó Péter külügyminiszter emiatt most azon is dolgozik, hogy erre az időszakra plusz vakcinaszállítmányokat szerezzen keletről. Ez azt jelentheti, hogy a kiesett félmilliós adagot Kína és Oroszország biztosíthatja, hogy minél több ember megkaphassa a vakcináját.

Vakcinamennyiségek Magyarországon: a Pfizer és a Sinopharm vakcinájából érkezett eddig a legtöbb

A Sinopharm és a Szputnyik jelenleg is jó szolgálatot teljesít, sok embert tesznek védetté ezek a vakcinák, ami bizonyítja, hogy a keleti megállapodások kulcsfontosságúak voltak, mert Brüsszelen keresztül még mindig nem érkezik elegendő mennyiség.

Négy rendőrrel végeztek egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

Megrázó eset történt az észak-karolinai Charlotte-bana, ahol négy rendőr vesztette életét egy lövöldözésben.

Élőben adja a tv a Bayern München-Real Madrid Bajnokok Ligája elődöntőt

A Bayern München látja vendégül a Real Madridot a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén kedd este.