Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,36 Ft
Euró
391,13 Ft
Font
458,33 Ft
Bitcoin
63,722 $

Görögország arra szólítja fel az EU-t, hogy fogadja el vakcinaútlevelét

Görögország felszólítja az Európai Uniót, hogy fogadja el az általuk javasolt vakcinaútlevelet, melyet annak érdekében vezetnének be, hogy újraindíthassák a turizmust és lehetővé tegyék a nyaralásokat az országban.

MTI/Balázs Attila
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Harry Theocharis turizmusért felelős miniszter a Financial Times-nak adott interjújában hangsúlyozta, hogy a vakcinaútlevél bevezetésének prioritást kell élveznie az Európai Unióban, továbbá kiemelte, tisztában vannak azzal, hogy a turizmus újraindítása egy rendkívül komoly feladat, azonban úgy vélik, a legtöbb ország csak a jelenre koncentrál és nem készülnek fel kellőképpen a jövőbeli nyitásra.

Theocharis szerint az EU-nak fel kell gyorsítania döntéshozatalát az európai országok közötti biztonságos utazási protokollokkal kapcsolatban. A miniszter sürgeti az uniót, véleménye szerint ugyanis haladéktalanul el kell fogadnia az oltási igazolást, mivel a polgároknak még időben meg kell tudniuk, hogy miként tervezhetik meg a nyári vakációikat. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

A brit kormány nemzetközi utazásra vonatkozó tilalmára a miniszter úgy reagált, nem érti az ilyen jellegű korlátozásokat, ugyanis az Egyesült Királyság élen jár az átoltottságban, ugyanis folyamatos az oltás, így egyre több ember kapta meg a koronavírus elleni oltóanyagokat. Theocharis szerint a nemzetközi utazás korlátozása egy visszalépés, ugyanis a tavalyi eszközökhöz képest már sokkal hatékonyabb eszközök állnak a kormányok rendelkezésére, mint az oltások és a gyorstesztek.

Ahogy arról a CNN is beszámolt, Görögországban jelenleg oltási igazolást állítanak ki a beoltottaknak, mellyel a görög kormánynak az a célja, hogy mentesítsék a már beoltott polgárokat a korlátozások alól, továbbá, hogy az utazások alkalmával már ne kelljen koronavírus-tesztet végezniük.

Hatgólos meccset nyert meg a Barcelona a Valencia ellen, Lewandowski volt a hős

Xavi csapata, a Barcelona végül fordított a Valencia ellen, és 4-2-re nyert, de a bajnoki cím így is távoli.