Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,338 $

További Hírek

Egyre több felsőoktatási intézmény jelezte, nem kívánják bevezetni a vakcinához köthető jelenléti oktatást annak ellenére sem, hogy erre a kormány kötelezni szeretné őket.

Egyre inkább körvonalazódni látszik a helyzet az Egyesült Államokban a vakcinaútlevelek ötlete kapcsán, az államok ugyanis sorra mondanak nemet a jogi szempontból ellentmondásos megoldásra.

Az Európai Parlament szerdán ülésezett a nemzetközi digitális zöldigazolvánnyal kapcsolatban, a javaslatot pedig már be is jelentették az EP csütörtöki ülésén.

A koronavírus-járvány miatt világszerte korlátozások vannak érvényben, azonban lassan jön a nyár, így mindannyiunkat foglalkoztathatja, hogy a jelenlegi helyzetben vajon hová utazhatunk majd.

Arkansas döntéshozói kedden bejelentették, hogy egyetlen kormányhivatal és szolgáltatás sem kötelezheti arra az embereket, hogy mutassák fel a koronavírus elleni oltásról szóló igazolást, mint ahogyan a maszkviseléssel kapcsolatos rendeleteket is eltörölték.

Kína bármennyire is szeretné a lehető legszélesebb körben népszerűsíteni hazai gyártású koronavírus elleni oltóanyagát, kénytelen szembenézni a valósággal.

Az Európai Unió tagországainak nagykövetei a koronavírus-járvány óta legalább hetente összeülnek, hogy megvitassák a legégetőbb kérdéseket, és a járványügyi intézkedéseket, köztük a vakcinaútlevél használatát, és annak feltételeit a régión belüli utazáshoz.

Iowa kormányzója, Kim Reynolds szerdán bejelentette, egészen biztosan nem fogják törvénybe iktatni az oltási igazolással kapcsolatos rendeleteket.

Az Egyesült Államok vezető infektológus szakembere hétfői sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy nem fogják beiktatni az oltási igazolványokat utazáshoz, valamint az üzletekben sem.

A Florida kormányzója, Ron DeSantis által fémjelzett legújabb rendelet értelmében az államban szigorúan tilos lesz a covid-vakcinációhoz kötött igazolványok használata.