Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,82 Ft
Euró
395,65 Ft
Font
468,49 Ft
Bitcoin
66,557 $

175 millió fontért akár már most vihetné a Real Madrid Haalandot

A Manchester City most azon dolgozik, hogy minél hamarabb aláírja Haaland az új szerződését, mert egyre közelebb kerülnek a kilépési záradék életébe lépéséhez.

...svg content...Fotó: A manchesteri Erling Haaland (b) és a madridi Antonio Rüdiger a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első, Real Madrid-Manchester City mérkőzése végén a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2023. május 9-én. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. MTI/EPA/EFE/Rodrigo Jiménez
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Haaland sosem titkolta, hogy egy nap szívesen játszana a Real Madridnak és a Barcelonának a spanyol ligában. Ahogyan ő fogalmazott, sosem tudni, mit hoz a jövő, és miután már ilyen hamar mindent megnyert a Manchester Cityvel, nem biztos, hogy maradni szeretne, egyre kevesebb lehet az esély arra, hogy hosszabbítson.

A korábbi hírek szerint a Real Madrid játékosa akar lenni, látván azt, hogy a királyi gárda milyen sikeres, és a spanyolországi élet is vonzóbb számára. Mbappé szintén a Madridhoz tart, akik szombaton megint megnyerték a Bajnokok Ligáját, aminek köszönhetően Bellingham 20 évesen érhetett fel a csúcsra, míg Modric hat ilyen győzelemnél jár, és kvázi megerősítették a maradását. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Úgy tudni, hogy Haaland szerződésében van egy záradék, ami miatt aggódnak Manchesterben, ennek okán is akarnak hosszabbítani minél hamarabb a gólrekorderrel. A Mirror szerint új szerződést akarnak az angolok, hogy elkerüljék ezzel Haaland esetleges jövő nyári távozását, aminek valós az esélye.

2022 nyarán mindössze 51 millió fontért vásárolták meg a játékjogát a Dortmundtól, és még három év van hátra a szerződéséből. Ugyanakkor ezen a nyáron életbe lépett az a záradék, mely lehetővé teszi a norvég számára, hogy bármely olyan Anglián kívüli klubhoz igazoljon, akik hajlandóak érte 175 millió fontot fizetni. A kivásárlási összeg a hátralévő három szezon alatt szisztematikusan csökken, tehát jövőre már „olcsóbban” válthatna klubot.

A City arra is felkészül, hogy Guardiola távozik, miután a hírek szerint az utolsó szezonjára készül, és ez több játékost is távozásra kényszeríthet. Sőt, már azt is suttogják, hogy Txiki Begiristain futballigazgató szintén távozhat, ha a legendás edző fogja magát, és kisétál az ajtón. Ők ketten sokat tettek azért, hogy ilyen nagy nevek kerüljenek a Cityhez, akik előtt fel lenne adva a lecke, ha a két „guru” kilép a projektből.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.