Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,77 Ft
Euró
396,44 Ft
Font
468,88 Ft
Bitcoin
65,618 $

A Real Madrid nyerte a Bajnokok Ligája döntőjét a Dortmund ellen

A Dortmund előtt nem egy nagy lehetőség adódott a Bajnokok Ligája döntőjében, amit végül a Real Madrid nyert meg.

...svg content...Fotó: EPA/NEIL HALL
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Real Madrid egy nagyon erős kezdőcsapattal állt ki a Bajnokok Ligája döntőjében, bár Ancelotti előre érezte, hogy ez egy nehéz mérkőzés lehet, hiába tartották őket toronymagas favoritnak, ami nem mindig jó előjel. Ettől függetlenül nyilván a spanyolok várhatták esélyesebbként a döntőt, nem sok minden szólt a németek mellett.

A Dortmund kezdője sem volt gyenge, élen Sanchóval, akit Ten Hag nem volt hajlandó játszatni a Manchester Unitednél, emiatt kölcsönben visszakerült a Bundesligába. Nagyot húztak ezzel a dortmundiak, mert hathatósan járult hozzá ahhoz, hogy a legendás csapat ott lehessen a nagy fináléban. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Még egy perc sem telt el, máris közjátékot láthattunk a pályán, négyen berohantak a gyepre, és közös fotókat akartak készíteni a sztárokkal. Furcsa másodpercek voltak ezek, mert a biztonsági szolgálat elég későn reagált, és eleve kellemetlen, hogy ilyen megtörténhet a Wembley-ben egy Bajnokok Ligája döntőben.

A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat

A 21. percig kellett várni az első komoly helyzetre, Adeyemi került ziccerbe, de nem volt szerencséje, ahogyan pár perccel később sem. Ezek mind komoly figyelmeztetések voltak a Real számára, akiket nem egyszer szinte lefutballozott a Dortmund. Még a 41. percben is Sabitzer veszélyeztetett egy átlövéssel, amit Courtois-nak kellett védenie, addig a madridiak nemigazán tudtak igazán veszélyesek lenni a kapu előtt az első félidőben.

A Real először csak a második félidő elején villant, Kroos szabadrúgása volt nagyon veszélyes, viszont a Dormund nem vett vissza, és Courtois tartotta meccsben a királyi gárdát. A 63. percben Füllkrug fejelt veszélyesen Adeyemi passzából. Röviddel ezután a Madrid veszélyeztetett, kevéssel kerülte el a kaput az ívelés, és már nem volt sok hátra a rendes játékidőből.

Mint az általában lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, a 74. percben Carvajal bólintott a kapuba egy szögletet követően, amivel már a Madridnál volt az előny. A Real sztárja majdnem 10 éve nem talált be a BL-ben, most viszont ez a gól több mint fontos volt. A 77. percben Bellingham került ziccerbe, amivel eldönthette volna a trófea sorsát, helyette szögletet rúghattak.

A gól érezhetően megzavarta a német csapatot, rövid időn belül két nagy védést is be kellett mutatnia Kobelnek, míg a 83. percben minden elment számukra, mert Bellingham gólpasszt adott Vínciusnak. A gól egy rendkívül rossz dortmundi passzból született meg, és onnan már nem volt visszaút, hiába a Dortmund szépítő találata a 87. percben, amit les miatt nem adtak meg. Ezzel a Real Madrid nyerte a kupát, de Ancelotti is történelmet írt, ez az ötödik ilyen sikere, akit joggal emlegetnek a valaha volt legjobb edzők között.

Karácsony Gergely tartotta a szavát, kérvényezte a főpolgármester-választás megismétlését

Noha az újraszámlálás után is ő nyerte a választást, a főpolgármester tartotta magát korábbi ígéretéhez, új választás kiírásáért folyamodott.