Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,61 Ft
Euró
393,44 Ft
Font
460,18 Ft
Bitcoin
70,780 $

1500 önkéntes elől titkolták, hogy rossz dózist kaptak az oltóanyagból

Az Oxford Egyetem és az AstraZeneca által közösen kifejlesztett koronavírus elleni vakcina utolsó stádiumú klinikai vizsgálatán résztvevő mintegy 1500 önkéntesének rossz adagot adtak az oltóanyagból, melyet nem közöltek velük.

MTI/Vajda János
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Metro által is közzétett, a Reuters által megszerzett dokumentumok alapján, a résztvevőknek nem mondták el, hogy hiba történt, ehelyett egy június 8-i keltezésű levélben értesítették őket arról, hogy ez egy olyan tesztelési folyamat része volt, melyben azt vizsgálták, a különböző dózisok mennyire hatásosak a vírus ellen, a dokumentumot pedig a vizsgálat vezetője, Andrew Pollard írta alá.

Steve Pritchard, az Oxford szóvivője elmondta, a fél dózist kapott csoport résztvevőit nem nevezték meg, ám előre tudták, hogy eltérés lesz majd az adagok kimérésében, azonban ezt már az adagolás előtt, s annak felülvizsgálatakor is megvitatták az illetékesekkel. Soron kívül Kocsis Máté Magyar Péterről: „Nem ember és nem apa az ilyen”

Az orvosi kutatások jóváhagyásáért és etikusságának biztosításáért felelős Egészségügyi Kutatási Hatóság nyilatkozatában kijelentette, hogy a tanulmány részleteiben alkalmazott változtatást, továbbá a résztvevőknek kiküldött levelet is jóváhagyta az egyik etikai bizottság.

Széles mosollyal lépett a tárgyalóterembe az antifa támadások elsőrendű vádlottja

Ilaria Salis a Fővárosi Törvényszéken állt bíróság elé, hatalmas volt az érdeklődés.

Kocsis Máté Magyar Péterről: „Nem ember és nem apa az ilyen”

A Fidesz frakcióvezetőjét is mélységesen lesújtották azok a történtek, amiket Varga Judit mesélt el Magyar Péterről Hajdú Péter műsorában, a Frizbiben.