Clouds
21 Budapest
Dollár
359,46 Ft
Euró
390,10 Ft
Font
444,07 Ft
Bitcoin
22,771 $

Xavi újabb célt tűzött ki maga elé: vissza akarja hozni Messit a csapatba

Lionel Messi, a Paris Saint-Germain játékosa, miután gólt szerzett az RB Leipzig ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, az A csoport harmadik fordulójában Párizsban 2021. október 19-én. MTI/EPA/Ian Langsdon
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Xavi szerződtetése már most sok változást hozott a klubnak, azonban mivel régi jó barátját sem felejtette el, új célt tűzött ki maga elé.

Xavi nevéhez máris több változás köthető a Barcánál, kezdve a “10 parancsolattal”, azaz az új, szigorúbb szabályrendszerrel, de sikerült visszahoznia Dani Alvest is, a klub egyik legendáját. Még maga Piqué is megvédte Xavi szigorát, mondván, sokkal jobban teljesített akkor, amikor le voltak fektetve a szabályok és ahhoz kellett tartania magát:

Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás

“Ez nem arról szól, hogy valaki nagyon kemény, ez az egész a rend és a szabályok kérdése, mint minden másik vállalatnál. Amikor voltak szabályok, én is jól teljesítettem, amikor viszont nem voltak, hanyatlott a teljesítmény. A szabályokat fel kell állítani és be is kell tartatni őket, ennyi az egész. Ez nem fegyelem, hanem rend”.

Piqué ezzel a megszólalásával igazolja is Xavi módszerét, hiszen a Barca anno sem Ernesto Valverdével, sem Quique Setiénnel, sem Ronald Koemannal nem volt képes ilyen szabályokat meghozni, ennek eredményeképp pedig teljesíteni sem tudtak. De a Barcánál mindig vannak álmodozók, és bár Xavi most szigorú arcát mutatja, nem feledkezett meg régi jó barátjáról, Messiről sem.

Xavi nem zárkózik el a lehetőségektől a szerződtetések tekintetében, és megszerezte Dani Alvest is, most pedig azt a célt tűzte ki maga elé, hogy Messit is visszaszerezze. A helyzet pedig nem is lehetne ideálisabb számára, hiszen Messi szemmel láthatóan nem igazán találja a helyét a PSG-nél, és mivel a PSG elnöke mindenképpen hosszabbítani akar Mbappéval, Neymartól pedig akár meg is válna, nem elképzelhetetlen, hogy Messi végül visszatérhet a Barcához.

Nyilván nem ilyen egyszerű a történet hiszen Messi a következő szezon végéig írt alá a PSG-vel, magyarul csak ekkor lenne lehetősége a visszatérésre. De ha a Barca képes lesz túljutni a válságon (minden tekintetben), Messi akár le is mondhat korábbi amerikai ambícióiról, hogy visszatérjen gyermekkori csapatához – írja az El Nacional.

Azért is lenne nagyszerű, ha a terv megvalósulna, mert így a viharos távozás után Joan Laporta és Messi eláshatnák a csatabárdot, az argentin klasszis pedig utolsó évét/éveit szeretett klubjánál tölthetné, ahonnan akár nyugdíjba is vonulhatna, aminek Xavi nagyon örülne. Messi nemrég nyilatkozott is a visszatérés kapcsán, habár azt mondta, hogy ha lesz rá lehetőség, inkább a sportigazgatói székbe ülne be.