Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Xavinak nem lesz gondja Piquével a Barcában

MTI/EPA/EFE/Juan Herrero
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Xavi érkezésével az elmúlt nehézkes időszak után újdonságok elé nézhet a Barca csapata.

Xavi Hernández célja, hogy ő lehessen a Barca új edzője, és a jövő héten elvileg kezdetét venné munkája a csapatnál, ám ez az edzőváltás Ronald Koeman búcsúja után több radikális változást is hozhat majd a klubnál.

Soron kívül Nashville-i lövöldözés: három 9 éves diákot ölt meg a kegyetlen támadó

A teljes átalakulásban lévő csapat hatalmas változásokat élhet meg, ha Xavi valóban átveszi az edzői posztot, de a pozitív irányba történő elmozdulás mellett nem szabad elfelejteni, hogy a változás valószínűleg áldozatokkal jár majd, és egyes játékosok akár el is búcsúzhatnak a csapattól.

Úgy tűnik, hogy a legbonyolultabb helyzetben Piqué van, akinek posztjára több jelentkező is akad, olyan potenciális játékosok személyében, mint Eric Garcia vagy Ronald Araujo. Lehetséges, hogy Piqué karrierje fordulóponthoz ér, bár egyelőre semmi sem biztos.

Azonban mivel Piqué lesérült, és a következő hetekben nem számítanak rá, ez azt jelentheti, hogy legközelebb már csak akkor lehet játékra alkalmas állapotban, amikor már Xavi is megérkezett a csapathoz, és nem tudni, hogy az edző milyen döntést hoz meg a pályára állítása kapcsán. A játékos azonban néhány hete a La Vanguardiának adott interjújában leszögezte: “nem fogom elfogadni, hogy csereként vonuljak vissza”.

Igen sok a kérdőjel Piqué körül, és bárhogyan is alakul a végkimenetel, annyi biztos, hogy a játékos már több alkalommal is jelezte, hogy ha eljön az ideje, a Barca mezében szeretne visszavonulni. Felesége, Shakira Mebarak azonban az Egyesült Államokba, pontosabban Miamiba szeretne költözni, ami arra utal, hogy Pique esetleg az Inter Miami felé is veheti majd az irányt.

(El Nacional)