Dollár
393,46 Ft
Euró
413,20 Ft
Font
479,48 Ft
Bitcoin
17,031 $

Zöld utat kapott Xavitól Dani Alves, hamarosan újra a Camp Nou pályájára léphet

Fotó: Unsplash/Michael Lee
not image

Kornis Vivien

2021. november 12. - 15:45

A 38 éves veterán védő tapasztalatával és erősségeivel kiválóan illik Xavi koncepciójába, visszatéréséről nemsokára lezárulnak a tárgyalások.

Visszatérhet a Barcelonába Dani Alves, miután a klub újonnan kinevezett vezetőedzője, Xavi Hernandez rábólintott a brazil védő leigazolására. A sport.es beszámolója szerint már zajlik is az ügy véglegesítése, és a klubhoz közel álló források szerint a bejelentés már csak egy utolsó találkozón múlik, hiszen mindkét fél készen áll arra, hogy Alves visszatérjen a Camp Nou pályájára.

Soron kívül Újraindult a Dunai Finomító, de idő kell az ellátási problémák megoldására

Alves gyakorlatilag ingyen és bérmentve érkezik a Barcelonához, miután szeptember 10-én a képviselői közölték a Sao Pauloval, hogy a kifizetetlen jogdíjak miatti összetűzések okán nem fog többet visszatérni sem az edzésekre, sem a mérkőzésekre. A lap szerint a játékos azóta többször felajánlotta szolgálatait a Camp Nou csapatának, sőt, a Dynamo elleni mérkőzésen találkozott is Joan Laportával a lelátón. 

A Barcelona igen súlyos pénzügyi nehézségekkel küzd, és a Marca beszámolója szerint Laporta éppen ezért nem is akart semmilyen játékost ráerőltetni a Ronald Koeman utódjaként nemrég edzővé kinevezett Xavira. A klub elnöke így szabad kezet adott Xavinak, hogy saját döntéseket hozhasson. 

Ha minden a tervek szerint halad, a 38 éves védő lehet a Xavi-korszak első igazolása, ami különösen izgalmas, hiszen Pep Guadiola alatt is a brazil labdarúgó volt az első, aki megérkezett a Camp Nou pályájára.

Dani Alves kiválóan illik Xavi terveibe a jobb hátsó pozíció megerősítéséhez, hiszen az edző Sergio Robertot középpályásként képzeli el, míg Oscar Minguezát középre tolná a védelemben. Mindkét játékos kénytelen volt számukra kevésbé kényelmes poszton játszani Segio Dest távollétében. 

A kora ellenére Dani Alves remekül kiegészítheti Xavi koncepcióját, hiszen a 38 éves brazil játékos már világszerte bizonyított a legsikeresebb klubok színeiben, ami értékes veteránná teszi a Barcelona számára. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.