Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,77 Ft
Euró
396,44 Ft
Font
468,88 Ft
Bitcoin
65,618 $

Kiderült, mennyi pénzt kap Xavi a Barcelonától a kirúgásáért

Nagyjából tízszer ekkor összeget is kaphatott volna Xavi, de nem tartott rá igényt, mert nem a pénz számít neki.

...svg content...Fotó: EPA/Andreu Dalmau
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Kevés az olyan menedzser, aki nem tart igényt a fájdalomdíjra, ami általában sok millió euró, legalábbis a topedzőknél biztosan. Mourinho ebben is élen jár, miután az évek során nem egyszer rúgták ki, és a magas fizetése, az érvényes szerződése miatt mélyen a zsebükbe kellett nyúlniuk a tulajdonosoknak.

Xavinál erre nincs szükség, amivel nem kis szívességet tesz, miután a Barcelona anyagi helyzete továbbra sem ideális. Eredetileg maradt volna, mivel meggondolta magát, majd adott egy olyan nyilatkozatot a szezon végén, ami Laporta elnököt arra késztette, hogy kiadja az útját, és ez meg is történt. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Mindez két héttel azután, hogy sikerült rábeszélnie a maradásra. Az új edző kedden érkezett meg Barcelonába, és várhatóan szerdán aláírja a szerződését, majd bejelentik, míg Xavi esetében adott a kérdés, vajon hol folytatja tovább. Annyit mondott, hogy egy nap vissza szeretne térni a katalánokhoz, annyira szereti őket.

Hiába az érvényes szerződése, nem akar kártérítést, és ezt közölte is a vezetőséggel, akik hálával tartoznak emiatt. Fabrizio Romano a tjunmarti-ra hivatkozva azt írja, Xavi csak 2,5 millió eurót kap vissza, amit az Al Saddnak, a korábbi klubjának utalhat át, mivel úgy igazolt át anno a Barcához, hogy érvényes megállapodása volt a közel-keleti klubbal.

Karácsony Gergely tartotta a szavát, kérvényezte a főpolgármester-választás megismétlését

Noha az újraszámlálás után is ő nyerte a választást, a főpolgármester tartotta magát korábbi ígéretéhez, új választás kiírásáért folyamodott.