Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,39 Ft
Euró
396,17 Ft
Font
468,63 Ft
Bitcoin
65,567 $

Elvi megállapodás születhetett Xavi kirúgásáról Barcelonában

Nagyon úgy tűnik, egy újabb fordulat végén Xavi mégis távozik Barcelonából, és már tudni, ki veszi át a helyét.

...svg content...Fotó: EPA/ALEJANDRO GARCIA
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Hónapokon át tartott a szappanopera Xavi körül, miután bejelentette, hogy távozik, még akkor is, ha megnyerik a Bajnokok Ligáját. Végül semmit nem nyert a csapat, viszont Laporta elnök meggyőzte Xavit a maradásáról. Senki nem lepődött meg ezen, borítékolható volt, hogy nem lesz változást, de most mégis.

Ugyanis olyan hírek röppentek fel, miszerint Xavi egy nyilatkozata miatt mégis távozás előtt állhat. Betelt a pohár Laportánál, aki most nem lebeszélni, hanem elküldeni akarja a menedzsert, akit eddig szinte csak dicsért. Sőt, már ott tartunk, hogy elvi megállapodás született arról, hogy Xavinak mennie kell, és a helyét egy tapasztalt szakember veszi át. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

A 90min azt írja, Hans Flick veheti át az irányítást, így minden bizonnyal Xavinak új munka után kell néznie, ami megint átírhat pár forgatókönyvet. Akár a Bayern München is szóba jöhet, kiütvén a nyeregből a jelenlegi favoritot, de a Manchester United szintén szóba jöhet, ahol pedig Ten Hag repülhet.

Az ügy már olyannyira előrehaladott a Barcelonánál, hogy Deco, a Barca sportigazgatója és Bojan Krkic futball-koordinátor Londonba utaztak, hogy megbeszéléseket folytassanak Hans Flickkel és ügynökével. Az AS arról jelentett, hogy a megbeszélések jól sikerültek, ami megint csak rossz hírt jelent Xavinak.

Elvben már meg is állapodtak egy 2 évre szóló szerződésről, amiről az aláírás egyelőre hiányzik, mivel a vezetőség most fog egyeztetni Xavival. Miutén Xavi szerződése érvényes, közel 20 millió eurót kénytelenek fizetni neki, aki ezek után aligha mond le erről, és minden bizonnyal igen rossz szájízzel távozik.