Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
370,63 Ft
Euró
393,49 Ft
Font
460,87 Ft
Bitcoin
62,854 $

Xavi a Getafe elleni bravúros győzelem után meglepő kijelentést tett

Az edző kijelentette, a Barcelona remek formája ellenére sem bánja, hogy a szezon végén távozik.

Fotó: EPA/Enric Fontcuberta
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

A szombati, Getafe elleni 4-0-ra a Barcelona javára végződött mérkőzés sokakat meglepett, ám Xavi a bravúros győzelem után kijelentette, csapata remek szériája ellenére sem bánja, hogy a szezon végén távozik a klubtól. A mérkőzésen Raphinha, João Félix, Frenkie de Jong és Fermín López is betalált, így a Barca felkúszott a LaLiga második helyére, így pedig már csak 5 ponttal vannak lemaradva a listavezető Real Madrid mögött.

A Barca a lehetséges 15-ből 13 pontot szerzett a bajnokságban, mióta Xavi bejelentette, hogy a nyáron távozik, a szurkolók pedig a Getafe elleni győzelem második félidejében végig az ő nevét skandálták. Ennek ellenére, amikor a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón arról kérdezték, megbánta-e a döntését, tekintve a csapat azóta elért eredményeit, Xavi kijelentette: Soron kívül Magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget Magyarországon

„Nem, épp ellenkezőleg. Úgy gondolom, hogy abszolút helyes döntés volt. A csapat előrelépett, mióta meghoztam a döntést, és a játékosok a korábbi mérkőzéseken is szintet léptek. Nagyon hálás vagyok, hogy a szurkolók a nevemet skandálják, de meggyőződésem, hogy a döntésem a klub számára a helyes. A szurkolók mindig is mellettem álltak, és ezt szívből értékelem.”

Mivel a Girona és a Madrid még nem játszott ezen a hétvégén, a Barca a második helyre került a LaLigában, Xavi szerint pedig épp egy ilyen teljesítményre volt szükség ahhoz, hogy továbbra is nyomás alatt tartsák a többi csapatot a tabella élén. Ennek kapcsán Xavi az ESPN szerint hangsúlyozta:

„Nem dobjuk be a törölközőt. Tudjuk, hogy minden hétvégén nyernünk kell. Tettünk egy lépést előre. Reális esélyünk van arra, hogy a bajnoki címért harcoljunk. Jó formában vagyunk. Amíg matematikailag nincs esélyünk, addig megpróbáljuk tartani a nyomást a Gironára és a Madridra. A feladatunkra kell koncentrálnunk, ami nem más, mint nyerni, ahogy ma is tettük, de még van időnk.”

Terrortámadásnak minősítették az esti késes támadást Ausztráliában, 15 éves az elkövető

Terrortámadásnak minősítette a kormány a tegnap esti templomi késelést, ami lehetővé teszi a rendőrség számára, hogy rendkívüli jogköröket alkalmazzon a nyomozás ideje alatt.