Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,91 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,34 Ft
Bitcoin
66,169 $

Ennyi volt, Xabi Alonso biztosan nem lesz Szoboszlaiék edzője

A legfrissebb hírek szerint a Liverpool kiszállt a versenyből, így nem Xabi Alonso fogja követni a távozás előtt álló Jürgen Kloppot a kispadon.

Fotó: Unsplash/David Bayliss
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egy ideje téma, hogy ki veheti át a Liverpool vezetését, miután Klopp úgy döntött, hogy távozik. Egyszerűen elfáradt, és pihenni szeretne, de azt még ő maga sem tudja, hogy mikor és hol tér vissza. Az is benne lehet a pakliban, hogy véglegesen visszavonul, bár erre igencsak csekély az esély, mondhatni zéró.

Régóta pletykálnak a lehetséges utódokról, és Xabi Alonso érkezése több mint kézenfekvő lenne. Alonso a Liverpool korábbi klasszisa, aki a Bayer Leverkusennél veretlenül vezeti a bajnokságot, és szinte biztosan behúzzák a Bundesligát a Bayern München előtt. Ennek ellenére most úgy tűnik, mégsem akar a Liverpool edzője lenni. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

Legalábbis a következő szezontól még biztosan nem, mert Fabrizio Romano szerint a Liverpool kiszállt az Alonsóért folytatott harcból, miután azt gondolják, Leverkusenben marad. Már nem egyeztetnek egymással a felek, addig a Bayern kivár a végletekig, bár ők is sejtik, hogy Alonso maradni fog a helyén.

Hamarosan minden kiderül, miután a Leverkusen egyértelmű választ vár az edzőjétől, akinek érvényes szerződése van. 2025 nyarán viszont életbe lép az Alonso szerződésében szereplő záradék, mely lehetővé tenné a távozását. Addig azonban valószínűleg nem vált klubot, így nem lesz változás.

Ruben Amorim emiatt még esélyesebb a Liverpool munkájára, addig a Bayernnél többek között Roberto de Zerbi is a listán szerepel. Mourinho szintén szabad, aki állítólag egy ideje már németül tanul, bár nem ő az elődleges választás, legalábbis eddig rendre erről szóltak a hírek Németországban.