Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,84 Ft
Euró
393,44 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,199 $

Bármelyik csapatot is választja Xabi Alonso, gigantikus összegbe kerül majd a leigazolása

A Bayern München már meg is kezdhette a tárgyalásokat a Leverkusen sikeredzőjével.

MTI/EPA/RONALD WITTEK
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Legalábbis erre utalhatnak Uli Hoeness szavai, a bajorok korábbi elnöke szerint ugyanis Alonso még nagy dolgokat vihet véghez, ám a Bayern München mellett a Liverpool és a Real Madrid is azon dolgozik, hogy a kispadra ültethessék egykori játékosukat – számolt be róla a Sky Sports.

Német sajtóértesülések szerint ugyanakkor Alonso pozitívan reagált a Bayern megkeresésére, és bár konkrétumokat még nem tudni, nagyon úgy tűnik, hogy a spanyol tréner szolgálataiért cserébe csillagászati összegeket kell fizetni a befutónak, hiszen csak a Leverkusen fix kivásárlási záradéka 15 millió eurós kiadást jelent majd. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

Hoeness szerint olyan edzők szóba sem jöhetnek, akiknek jelenleg nincs állásuk, mint mondta, „nem egyszerű feladata elmagyarázni számukra, hogy a Bayernnél mi a mérce”. Alonso mindenesetre meggyőzhette a bajorokat, ami nem is csoda, hiszen a Leverkusen idén még veretlen, a bajnokságot pedig tíz ponttal vezetik az előző 11 szezonban diadalmaskodó müncheniek előtt.

Csodát ugyanakkor valószínűleg Alonso sem tudna művelni, hiszen a nyáron távozó Thomas Tuchel bár vállalta a felelősséget a csapat gyengébb szezonjáért, megjegyezte, hogy nem az ő személye az egyetlen probléma. Úgy vélekedett, hogy az alapoktól kell újraépíteni a csapatot, mely fiatalításra is szorul.

Bárhogy is végződik az idei szezon a Bayern München számára – melynek az egyetlen igazi esélye mostanra a Bajnokok Ligája maradt – az egészen biztos, hogy a nyár jelentős változásokat hoz a klub életében, és nem az edzőkérdés lesz az egyetlen, amire választ várnak a bajorok drukkerei.