Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,895 $

Bajnokok Ligája-sorsolás: jön a Real Madrid-Manchester City negyeddöntő, a PSG a Barcelonával játszik

Lezajlott a Bajnokok Ligája legutóbbi sorslása, így már tudhatjuk, kik csapnak össze egymással a negyeddöntőben.

...svg content...Fotó: EPA/Chema Moya
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Bajnokok Ligája is megtett egy lépést afelé, hogy megrendezzék a 2024-es döntőt. Továbbra is azt lehet mondani, hogy a Manchester City a favorit címvédőként, ugyanakkor a Real Madridot és többek között az Arsenalt sem lehet leírni, akik csak büntetőkkel jutottak tovább a Porto ellen Londonban, míg a Barcelona ezt sokkal simábban tette meg a Napolival szemben.

Az Atletico ugyancsak drámai módon búcsúztatta az Intert, ami egyúttal azt is jelentette, hogy már nincs olasz csapat a Bajnokok Ligájában, Európa legrangosabb kupasorozatában. A Dortmund szintén továbbment, akárcsak a Bayern München és a PSG, de ezzel nem nyugodhattak meg. Soron kívül Folytatódik az F1-es Monacói Nagydíj, kövesd élőben

Ezt követően állt össze a mezőny a negyeddöntőkre, aminek megtartották a sorsolását, és hamarosan az Európa-ligában is így tesznek, azaz Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool ellenfelet kap. Az angolok jelenleg olyan erőt képviselnek, hogy akár a Bajnokok Ligája megnyerésérése is esélyesek lehetnének, de a tavalyi rossz idény miatt nem tudták kvalifikálni magukat.

Csúcsmeccsek jönnek a negyeddöntőben

Rögtön egy erős párosítással indult a sorsolás, az Arsenal és a Bayern München csap össze egymással a negyeddöntőben. Két hasonlóan erős csapat, Kane pedig visszatérhet Londonba, és a régi riválisa ellen játszhat. Kulcsfontosságú lehet a klasszis csatár személye ebben a párosításban, és nemcsak az eddig lőtt góljai miatt.

Az Atletico Madrid szerencsésebb volt, miután a Dortmundot kapták, bár nem lehet azt mondani, hogy a spanyolok toronymagas favoritjai a párosításnak. A másik spanyol csapat, a Real Madrid a Manchester City-vel fog megküzdeni, ami felér egy fináléval. A PSG pedig a Barcelonával fog farkasszemet nézni.

Arsenal-Bayern München
Atletico Madrid-Borussia Dortmund
Real Madrid-Manchester City
PSG-Barcelona

Azt is kisorsolták, kik csaphatnak össze egymással az elődöntőben továbbjutás esetén: Atletico Madrid/Borussia Dortmund Vs. PSG/Barcelona / Arsenal/Bayern Munich Vs. Real Madrid/Manchester City. Ez azt is jelenti, hogy a Real Madrid és a Barcelona a legjobb esetben is csak a döntőben futhat össze egymással.

Több mint 300 embert temetett maga alá a föld Pápua Új-Guineában

Újabb természeti katasztrófa történt, ezúttal Pápua Új-Guineában, aminek következtében több mint 300 embert temetett maga alá a föld.