Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,15 Ft
Euró
392,89 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
66,757 $

Völner-Schadl-ügy: tanúként hallgatták ki Varga Juditot

Tájékoztatás az úgynevezett Völner–Schadl-ügy nyomozásáról – ezzel a címmel hirdetett sajtótájékoztatót csütörtök délelőttre a Központi Nyomozó Főügyészség.

Fotó: YouTube/Frizbi TV
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtök délelőttre sajtótájékoztatót hívott össze, ahol kiderült, hogy szerdán a Fővárosi Nyomozó Ügyészség tanúként hallgatta ki Varga Judit volt igazságügyi minisztert a Völner-Schadl-ügyben. A sajtótájékoztató előzménye az a titokban rögzített hangfelvétel, amelyet korábban Magyar Péter, Varga Judit volt férje hozott nyilvánosságra egy beszélgetésükről. Azon elhangzik, hogy az ügyészségen manipulálták a Völner–Schadl-ügy iratait.

Fürcht Pál főügyész a sajtótájékoztatón azt mondta, „kommunikációs csapdában van”, mert folyamatban lévő ügyeket hagyományosan nem kommentálnak. A legnagyobb csapdában akkor érezte magát, amikor az egyik kollégája, aki a Völner–Schadl-ügyön dolgozott, azt kérdezte tőle, ugye nem fog magyarázkodni. Ő személy szerint úgy látja, hogy a világ legtöbb ügyészsége büszke lehetne arra, hogy idáig eljuttatták az ügyet, hiszen éjt nappallá téve dolgoztak – írja az Index. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

Egyúttal leszögezte, nem fog magyarázkodni, a sajtótájékoztatónak pedig azokról kellene szólnia, akik dolgoztak az ügyön. „Olyan állítások, kérdések jelentek meg a sajtóban, amelyek kicsit megleptek. Jogvégzett emberek kérdezték, hogy a felvételek alapján indít-e vizsgálatot az ügyészség. Nyomozás van folyamatban, amit az ügyészség rendelt el. A hangfelvételek le lettek foglalva, a nyomozás folyamatban van” – közölte a főügyész.

Ezt követően hozzátette: a most már közszereplőnek minősülő személy súlyos állításokat tett, voltak magánszemélyek, akik ezzel kapcsolatban feljelentést tettek, az ügyészség elrendelte a nyomozást. Kiemelte azt is, hogy a nyomozás még tart, majd elárulta, tegnap a Fővárosi Nyomozó Ügyészség tanúként hallgatta meg Varga Juditot. Mindemellett aláhúzta, az ügyészség független, illetve az az állítás is igaz, hogy a legfőbb ügyész nem ura az ügyészségnek, mert a törvények uralma érvényesül. „Minden adatnak nyoma kell legyen az aktában, az útja ezeknek nyomon követhető” – fogalmazott Fürcht Pál.

Mint azt korábban megírtuk, szerda este a Frizbi TV adásában szólalt meg először személyesen a volt igazságügyi miniszter azóta, hogy a Magyar-ügy kirobbant. A beszélgetést követően Hajdú Péter úgy fogalmazott: „sajnálom, hogy Varga Judit magánéletéből szappanopera lett”. Míg Deutsch Tamást egy riporter arról faggatta, hogy fordulhatott elő, hogy – a hangfelvétel tanúsága szerint – Varga Judit azt állította, Rogán Antalék belenyúltak a Völner–Schadl-ügy irataiba. A politikus erre úgy reagált: „Az az igazság, hogy az egész üggyel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy odakint szörnyek járnak diktafonnal és nadrágszíjjal”.

Így nullázta le az Arsenal a Chelsea-t a londoni derbin (videó)

A vártnál is simábban hozta az Arsenal a Chelsea elleni londoni derbin, szinte momentuma nem volt a vendégeknek.

Szerda este ismét pályára léphet Szoboszlai a Liverpoolban, élőben adja a tv

Nagy kérdés, hogy Szoboszlai Dominik mennyi lehetőséget kap Jürgen Klopptól, mert mostanában egyre többször jelölte a kispadra a magyar válogatott csapatkapitányát.

Súlyos baleset történt az M1-esen, felborult egy autó

Felborult egy autó az M1-es autópályán, ami miatt a hatóságokat azonnal a helyszínre riasztották, és az érintett szakaszon forgalomkorlátozás van érvényben.