Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,72 Ft
Euró
396,23 Ft
Font
468,85 Ft
Bitcoin
65,224 $

Vitézy olyat vállal a metróval, amit Karácsony nem tudott teljesíteni

Vitézy Dávid érezhetően nagy magas sebességi fokozatra kapcsolt a kampányidőszak hajrájában, most épp arra tett ígéretet, amire évek óta várnak a budapestiek Karácsony Gergelytől.

...svg content...Fotó: Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület által támogatott főpolgármester-jelölt (k) Börtön és klíma volt az ígéret - egyikből sem lett semmi! címmel tartott sajtótájékoztatóján az M3-as metró Kőbánya-Kispest végállomásánál 2024. június 6-án. MTI/Hegedüs Róbert
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Vitézy szerint csak ő nyerheti meg a választásokat Karácsonnyal szemben, emiatt bízik benne, hogy a Fidesz szavazói rá fognak szavazni, és nem Szentkirályi Alexandra, aki kapcsán a főpolgármester azt a hírt kapta, hogy Ungár Péter édesanyja erősen lobbizik Orbán Viktornál, hogy a jelöltje lépjen vissza a fia javára.

Ungár hatalmas vagyonnal támogatja Vitézy kampányát, így nem meglepő, a kérés, ha igazak az információk. Szentkirályi azonban még mindig nem lépett vissza, és erőteljes üzeneteket fogalmaz meg a kampányában. Többek között a hajléktalanok helyzetén is sürgősen változtatna, ami már tarthatatlan. Soron kívül Gyorsabbá és egyszerűbbé válik a C-kategóriás jogosítványok megszerzése

Vitézy pedig újabb és újabb ígéreteket fogalmaz meg. Most épp a nagy melegre való tekintettel jelezte, már rég klimatizálni lehetett volna az orosz metrókocsikat. Most ugyanazt ígérte meg, amit Karácsony nem tudott teljesíteni, és ezért felelősséget is vállal.

„Vállalom, hogy a hármas metró orosz vonatait klimatizálni fogjuk! Itt a nyár, ismét harminc fok van a hármas metrón. Nem igaz, hogy ne lehetett volna klimatizálni az orosz vonatokat – erről beszéltem Kőbánya-Kispest metróállomásnál.” – fogalmazott a Facebook oldalán Karácsony nagy riválisa.

Szerinte nem ez az első eset, hogy Karácsony megszegte az ígéretét, ráadásul a kampánya egy része pontosan erre épült, és amióta lezajlott közöttük a két nagy nyílt vita, csökkenőben van az előnye. „Egy fegyvergyártásban érdekelt, szankciók alatt álló orosz cég jóváhagyására várni nyilvánvaló lehetetlen. A kikért szerződésből pedig világosan kiderült, hogy a jármű átalakítására, továbbfejlesztésére minden létező jogot a BKV a Főváros nevében megszerzett, azaz a főpolgármesternek és a BKV-nak ebben a ciklusban minden lehetősége és joga meg lett volna arra, hogy klimatizálják a 3-as metró vonatait. Ez mégsem történt meg, ami nem az első megszegett ígérete Karácsony Gergelynek.”

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Gulácsi szerint minimum kétséges volt Németország első gólja

Gulácsi Péter egészen közelről nézhette végig Gündogan lökését, ami végül sokba került, mert a játékvezető nem ítélt szabálytalanságot.